Ιατρικός Τουρισμός

Ρωσικά

Ρωσικά

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 

Δώσε δύναμη στο βιογραφικό σου!

Το να μπορείς να επικοινωνείς στη ρωσική γλώσσα θα σου δώσει σίγουρο προβάδισμα στην αγορά εργασίας και θα σε κάνει να ξεχωρίσεις.

 

Διεθνές σύστημα εξετάσεων για τη ρωσική ως ξένη γλώσσα:

Στοιχειώδες επίπεδο (A1)

Ανάγνωση: Διαβάζει και κατανοεί ένα μικρό κείμενο ή μια σύντομη ερώτηση και μπορεί να απαντήσει γραπτώς ή προφορικώς σε αυτή.

Γραφή: Διαβάζει ένα μικρό κείμενο και απαντά γραπτώς σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Μπορεί επίσης να γράψει για τον ίδιο, την οικογένειά του και τα ενδιαφέροντά του.

Ακρόαση: Γράφει την πρόταση που ακούει να εκφωνείται. Κατανοεί το νόημα σύντομων μονολόγων ή διαλόγων.

Ομιλία: Μπορεί να συμμετέχει σε διαλόγους που αφορούν τον εαυτό του, την οικογένειά του, τα ενδιαφέροντά του.

Γλωσσική ικανότητα: Σχηματίζει φράσεις που δηλώνουν τι επιθυμεί, μπορεί να εκφράσει σκοπό.

 

Βασικό επίπεδο (A2)

Ανάγνωση: Διαβάζει και κατανοεί σύντομα, απλά κείμενα, καθώς και λεζάντες από εφημερίδες, τίτλους περιοδικών, πινακίδες, επιγραφές.

Γραφή: Γράφει το νόημα μιας σύντομης ιστορίας, μια επιστολή, ένα σημείωμα.

Ακρόαση: Κατανοεί το νόημα, καθώς και λεπτομέρειες που αφορούν χώρο, χρόνο, αιτία όταν ακούει μονολόγους και διαλόγους με καθημερινό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Ομιλία: Συμμετέχει σε διάλογο και εκφράζει ικανοποιητικά καταστάσεις που αφορούν τον εαυτό του, την οικογένεια, τους φίλους, το μάθημα, την ημέρα του, τις ασχολίες, την πόλη του, τον καιρό κ.ά.

Γλωσσική ικανότητα: Σχηματίζει προτάσεις που εκφράζουν τις σκέψεις, τους σκοπούς, τα σχέδιά του.

 

Δίπλωμα (B1)

Ανάγνωση: Διαβάζει μικρά κείμενα από τον Τύπο (εφημερίδες, περιοδικά) ή από βιβλία και κατανοεί το γενικό περιεχόμενο και σποραδικές λεπτομέρειες.

Γραφή: Γράφει το νόημα ενός κειμένου που άκουσε ή διάβασε. Επίσης γράφει ένα σύντομο κείμενο (20 προτάσεων) για ένα θέμα που αφορά τον εαυτό του, την οικογένεια, το μάθημα, τη ζωή του γενικότερα, τα ενδιαφέροντά του, τον τόπο του, τον καιρό.

Ακρόαση: Καταλαβαίνει το περιεχόμενο διαλόγων και κάποιες πληροφορίες που αφορούν τα κύρια σημεία, τα πρόσωπα, τους χώρους, τις αιτίες, τους σκοπούς. Εξασκείται στην κατανόηση όλο και μεγαλύτερων κειμένων.

Ομιλία: Μπορεί να πάρει μέρος σε διαλόγους όπου αναπτύσσεται ένα θέμα που αφορά τον εαυτό του, την οικογένεια, τα επαγγελματικά, κοινωνικά ή πολιτιστικά θέματα, ή και να κάνει ο ίδιος μια μικρή προφορική παρουσίαση.

Γλωσσική ικανότητα: Σχηματίζει σύνθετες προτάσεις, ώστε να εκφράσει γεγονότα, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς του.

 

Δίπλωμα (B2)

Ανάγνωση: Διαβάζει λογοτεχνικά ή δημοσιογραφικά κείμενα, λογοτεχνικού ή δοκιμιακού περιεχομένου ή γενικότερου προβληματισμού.

Γραφή: Γράφει τον κορμό ή την περίληψη κειμένου που άκουσε ή διάβασε. Γράφει επιστολές, πληροφοριακά κείμενα και αναλυτικά σημειώματα κ.ά.

Ακρόαση: Κατανοεί ικανοποιητικά καθημερινούς προφορικούς διαλόγους, διαφημίσεις, διαλόγους από έργα κινηματογραφικά ή θεατρικά.

Ομιλία: Συμμετέχει σε διάλογο καθημερινού περιεχομένου, απαντά σε διευκρινιστικές ερωτήσεις ή διατυπώνει τις δικές του, διηγείται ένα περιστατικό, εκφράζει τη γνώμη του για ένα θέμα, παίρνει μέρος στη διερεύνηση ενός προβληματισμού.

Γλωσσική ικανότητα: Κάνει ορθή χρήση της γλώσσας και εκφράζεται ικανοποιητικά και εμπεριστατωμένα.

 

Δίπλωμα (Γ1)

Ανάγνωση: Κατανοεί κείμενα κοινωνικού, πολιτιστικού, πολιτικού περιεχομένου, καθώς και ειδικά κείμενα (νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους). Διαβάζει κείμενα ρωσικής λογοτεχνίας στο πρωτότυπο.

Γραφή: Γράφει εκτενή έκθεση ιδεών ή πληροφοριακού περιεχομένου, επίσημη ή φιλική επιστολή, άρθρο προβληματισμού με ποικίλη θεματολογία.

Ακρόαση: Κατανοεί προφορικό κείμενο, καταλαβαίνει τις λεπτομέρειες, κατανοεί πληροφορίες από ραδιοτηλεοπτική εκπομπή. Επίσης παρακολουθεί άνετα ομιλίες και διαλέξεις.

Ομιλία: Μπορεί να εκφραστεί με εκτενή μονόλογο επάνω σε σκέψεις ή προβληματισμό του, συμμετέχει σε διάλογο για την επίλυση προβλημάτων, αναλύει συλλογισμούς, μπορεί να τεκμηριώσει τις απόψεις που εκφράζει.

Γλωσσική ικανότητα: Αποδεικνύει με την ορθή χρήση στο λόγο του τη γλωσσική επάρκεια και ευχέρειά του.

 

Δίπλωμα (Γ2)

Ανάγνωση: Κατανοεί άριστα λογοτεχνικά, φιλοσοφικά και άλλα κείμενα, κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου, από το πρωτότυπο.

Γραφή: Γράφει ένα αυτοτελές πρωτότυπο κείμενο για ένα θέμα, όπου εκφράζει τις απόψεις του.

Ακρόαση: Κατανοεί πλήρως κινηματογραφικά και θεατρικά έργα, το περιεχόμενο ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, καθώς και διαλέξεις, παρουσιάσεις, ομιλίες και αναλύσεις. Αντιλαμβάνεται ιδιωματισμούς, λεπτές αποχρώσεις και υπονοούμενα στον προφορικό λόγο.

Ομιλία: Εκφράζεται άριστα σε μονόλογο ή διάλογο, χειρίζεται άπταιστα τη γλώσσα, συνδιαλέγεται πολύ ικανοποιητικά και δημιουργικά με το συνομιλητή ή τους συνομιλητές του.

Γλωσσική ικανότητα: Κατέχει τη γλώσσα, τις ιδιαιτερότητες του ύφους, τα διαφορετικά στυλ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr