ΙΕΚ Νέα Γνώση

Σεμινάριο Μπουφετζή – Barista

Σεμινάριο Μπουφετζή – Barista

Για νέες και νέους που θέλουν να εργαστούν ως Baristes

Για επαγγελματίες που θέλουν να πιστοποιήσουν το επάγγελμά τους

 Ως «Μπουφετζής-Baristas», σύμφωνα Επαγγελματικό Περίγραμμα ορίζεται ο επαγγελματίας, ο οποίος:

  • είναι ειδικός στην προετοιμασία όλων των ειδών ροφημάτων και αφεψημάτων, καθώς και κρύων και ζεστών σνακ.
  • σερβίρει τα παγωτά και τα γλυκά και παρασκευάζει όλους τους φρέσκους χυμούς.
  • συνεργαζόμενος με την κουζίνα προετοιμάζει τους δίσκους πλατό των πρωινών.

Βασικός σκοπός του επαγγέλματος του μπουφετζή είναι η προετοιμασία του χώρου του μπουφέ, με στόχο να ετοιμάσει την παραγγελία που θα παραλάβει από το σερβιτόρο σύμφωνα με τους γαστρονομικούς κανόνες και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να ικανοποιήσει τον πελάτη για να τον προτρέψει να γίνει τακτικός πελάτης.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Ο «Μπουφετζής-Baristas» μπορεί να εργαστεί σε ξενοδοχεία, εστιατόρια που διαθέτουν και μπαρ, αλυσίδες καφετεριών, καφετέριες, κυλικεία εταιριών, αναψυκτήρια, καθώς και σε μεγάλες εταιρίες πώλησης καφέ.

Γνώσεις και Δεξιότητες

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι καταρτιζόμενοι θα:

  • Γνωρίζουν τις βασικές αρχές της ομάδας επαγγελμάτων του τμήματος Food and beverage,
  • Κατανοούν το ρόλο και τη σημασία του επισιτιστικού τμήματος σε ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα
  • Κατανοούν την χρήση βασικών αρχών ενδοεπιχειρησιακής επικοινωνίας
  • Γνωρίζουν τους τύπους ροφημάτων και τα χαρακτηριστικά τους,
  • Γνωρίζουν ποιος είναι ο επιβεβλημένος τρόπος καθαρισμού των σκευών παρασκευής ροφημάτων και επιφανειών και ποια τα χαρακτηριστικά του
  • Γνωρίζουν την δράση κάθε καθαριστικής ουσίας, σε ποια επιφάνεια αρμόζει, σε ποιο μέρος της μηχανής παρασκευής ροφήματος αφορά (πχ. μέρη μηχανής παρασκευής espresso, καφετιέρα γαλλικού καφέ) και γιατί,
  • Γνωρίζουν τους τρόπους παρασκευής κάθε ροφήματος με βάση τον καφέ, το τσάι και χυμούς φρούτων και λαχανικών,
  • Κατανοούν την λειτουργία του μηχανικού και χειροκίνητου εξοπλισμού παρασκευής ροφημάτων όπως π χ. μηχανές παρασκευής καφέ, τσαγιού, χυμών και λοιπών ροφημάτων,
  • Είναι ενήμεροι για την διακόσμηση ενός ροφήματος και με ποια λογική αυτό διακοσμείται,
  • Εφαρμόζουν τον ενδεδειγμένο τρόπο για την εξυπηρέτηση του πελάτη, προκειμένου να του προσφέρει μοναδική ευχαρίστηση
  • Μεριμνούν για την τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφαλείας των τροφίμων με σκοπό να αποφευχθούν τροφικές δηλητηριάσεις,
  • Γνωρίζουν την κοστολόγηση των ροφημάτων βάσει των υλικών παρασκευής τους,
  • Γνωρίζουν τον τρόπο παρασκευής ελαφρών εδεσμάτων (snacks) και ποια υλικά ταιριάζουν κατά περίπτωση, συνταγές εδεσμάτων και με ποια συνοδευτικά (γαρνιτούρες) συνοδεύονται,
  • Γνωρίζουν βασικές συνταγές σύνθετων τεχνικών αλκοολούχων και μη ποτών όπως cocktails,
  • Γνωρίζουν τον τρόπο εξοπλισμού του μπουφέ (ζεστού και κρύου), την σειρά των εδεσμάτων, τον μέγιστο χρόνο τον οποίο μπορούν να παραμείνουν στον μπουφέ πριν καταστούν υγειονομικώς επικίνδυνα,
  • Γνωρίζουν τον τρόπο χειρισμού του εξοπλισμού του bain-marie και του rechau (τοποθέτηση φλόγιστρου ή θέρμανση του νερού στην κατάλληλη θερμοκρασία κ.α).

Όλα τα προγράμματα εκπαίδευσης της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ οδηγούν σε πιστοποίηση προσόντων κατόπιν εξετάσεων.

Για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν και να πιστοποιήσουν το προσωπικό τους, μπορούν να επωφεληθούν μέσω της επιδότησης του ΟΑΕΔ- ΛΑΕΚ (0,24%) έως και 100% .

 

Το ονοματεπώνυμό σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Σχόλια

close

eclass.nea-gnosi.gr

ΕΣΥΔ