Ιατρικός Τουρισμός

Σεμινάριο Σερβιτόρος – Waiter

Σεμινάριο Σερβιτόρος – Waiter

Για νέες και νέους  που θέλουν να εργαστούν ως σερβιτόροι

Για επαγγελματίες που θέλουν να πιστοποιήσουν το επάγγελμά τους

 

Ως Σερβιτόρος, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Περίγραμμα,  ορίζεται  ο  εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος γνωρίζοντας την εστιατορική τέχνη και τους κανόνες γαστρονομίας-οινολογίας, σερβίρει εδέσματα και ποτά στους πελάτες που συχνάζουν σε χώρους εστίασης-αναψυχής (ξενοδοχεία, εστιατόρια, επιχειρήσεις κέτερινγκ, αναψυκτήρια, λέσχες, οργανισμούς, καφετέριες κ.λπ.) εφαρμόζοντας με ευπρέπεια και ευγένεια, τους κανόνες σερβιρίσματος.

Βασικός σκοπός του επαγγέλματος του σερβιτόρου είναι να φροντίσει για την προετοιμασία του χώρου εστίασης-αναψυχής, ώστε να παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες σερβιρίσματος εδεσμάτων και ποτών στους πελάτες, δημιουργώντας φιλικό περιβάλλον για να τους προτρέψει να γίνουν τακτικοί επισκέπτες και τέλος να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες είσπραξης των λογαριασμών και να συμμετέχει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών κλεισίματος του χώρου εστίασης-αναψυχής.

 

Γνώσεις και Δεξιότητες

 

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι καταρτιζόμενοι:

  • Κατανοούν τι περιλαμβάνει η υποδοχή πελατών
  • Γνωρίζουν πώς είναι ο επαγγελματικός τρόπος συμπεριφοράς και επικοινωνίας  προς τον πελάτη,
  • Εφαρμόζουν τον ενδεδειγμένο τρόπο  για την εξυπηρέτηση του πελάτη, προκειμένου να του προσφέρει μοναδική ευχαρίστηση
  • Μεριμνούν για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας με σκοπό να αποφευχθούν τα ατυχήματα του ιδίου, του υπόλοιπου προσωπικού και των πελατών εν ώρα εργασίας
  • Γνωρίζουν στοιχειώδεις αρχές της σχετικής Νομοθεσίας
  • Κατανοούν  Βασικές αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας στις Επιχειρήσεις Επισιτισμού – Αναψυχής και σε ότι αφορά στον εξοπλισμό τους
  • Γνωρίζουν το βασικό πλαίσιο οργάνωσης χώρων εκδηλώσεων
  • Γνωρίζουν τους κανόνες για το σωστό στρώσιμο του τραπεζιού που θα υποδεχθεί πελάτη
  • Εφαρμόζουν τον ενδεδειγμένο τρόπο  για την εξυπηρέτηση του πελάτη, προκειμένου να του προσφέρει μοναδική ευχαρίστηση
  • Γνωρίζουν τους ενδεδειγμένους τρόπους λήψης παραγγελίας με σκοπό την ταχεία και σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη
  • Γνωρίζουν το βασικό πλαίσιο της εστιατορικής τέχνης
  • Γνωρίζουν τεχνικές διακόσμησης και αισθητικής φροντίδας του χώρου
  • Κατέχουν τις προδιαγραφές και κριτήρια του εξοπλισμού σερβιρίσματος
  • Κατέχουν τους τρόπους πληρωμής

 

Όλα τα προγράμματα εκπαίδευσης της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ οδηγούν σε πιστοποίηση προσόντων κατόπιν εξετάσεων.

Για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν και να πιστοποιήσουν το προσωπικό τους, μπορούν να επωφεληθούν μέσω της επιδότησης του ΟΑΕΔ- ΛΑΕΚ ( 0,24%) έως και 100% .

Το ονοματεπώνυμό σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Σχόλια

close

eclass.nea-gnosi.gr

ΕΣΥΔ