Ιατρικός Τουρισμός

Τουριστικά

Τουριστικά

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

Σπουδές Τουριστικού Γραφείου – Τουριστικοί Πράκτορες

Η τουριστική βιομηχανία σήμερα αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων της εθνικής οικονομίας της χώρας μας. Η διαδικασία οργάνωσης ενός ταξιδιού, από τις κρατήσεις μέχρι και την επιστροφή του ταξιδιώτη στην έδρα του, αποτελεί το αντικείμενο δουλειάς του εξειδικευμένου τουριστικού πράκτορα.

Τα Τουριστικά Γραφεία είναι η καρδιά της τουριστικής κίνησης, με πελάτες ιδιώτες και επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν για αναψυχή ή/και για επαγγελματικούς λόγους και μεγάλες εταιρίες, οι οποίες έχουν επαγγελματικές δραστηριότητες που απαιτούν ατομική ή μαζική μετακίνηση και διαμονή των στελεχών τους. Πρόκειται για μια ειδικότητα με μεγάλες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ένας Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου καλείται να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις πολυποίκιλες ανάγκες των πελατών του, όπως και να παρέχει τις απαραίτητες για τον πελάτη πληροφορίες για τη μετακίνησή του, τη διαμονή και την ψυχαγωγία του στον ταξιδιωτικό προορισμό που έχει επιλέξει.

 

Η Ειδικότητα

 

Με φιλικότητα, κοινωνικότητα και δεξιότητες επικοινωνίας, ο τουριστικός πράκτορας καθοδηγεί τον πελάτη, ώστε να καλύψει τις ανάγκες και επιθυμίες του, ανάλογα με το λόγο του ταξιδιού, αλλά και τις εκάστοτε συνθήκες. Σύγχρονα on line συστήματα κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων δίνουν τη δυνατότητα πολλών εναλλακτικών προτάσεων ώσπου να βρεθεί η κατάλληλη.

Επιπλέον, ο τουριστικός πράκτορας είναι σε θέση να διοργανώσει πολυήμερα ομαδικά πακέτα τουρισμού για groups ενσωματώνοντας όλα τα σημεία ενδιαφέροντος POI (Points of Interest) του προορισμού.

Ανεξάρτητα αν πρόκειται για τουρισμό αναψυχής (leisure), επαγγελματικό τουρισμό (business) ή ειδικό τουρισμό (incentive), το ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ παρέχει στους σπουδαστές τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να εξειδικευτούν ως αξιόλογα στελέχη στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε οποιοδήποτε είδος τουρισμού.

Ιδιαίτερη εξειδίκευση γίνεται στον Ιατρικό Τουρισμό που είναι η πιο περιζήτητη ειδικότητα με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Ως απόφοιτος του συγκεκριμένου προγράμματος σπουδών, θα μπορείς να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες μετακίνησης και διαμονής των πελατών σου, εξασφαλίζοντας πάντοτε και με ευελιξία την ικανοποίηση των αναγκών τους. Θα είσαι σε θέση να καλύψεις με επιτυχία όλες τις δραστηριότητες και λειτουργίες ενός Γραφείου Γενικού Τουρισμού, όπως αυτές ορίζονται από το Νόμο, καθώς επίσης και από τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις εξειδίκευσης της Τουριστικής Αγοράς.

 

Μαθήματα

 

Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ προετοιμάζει το μελλοντικό επαγγελματία για εργασία στις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

 

Αγγλικά, Αγγλική Τουριστική Νομοθεσία

Γερμανικά

Γαλλικά

Οργάνωση & Λειτουργία Τουριστικού Γραφείου

Βασικές Αρχές Τουρισμού & Τουριστική Πολιτική της ΕΕ

Παγκόσμια Τουριστική Γεωγραφία – Ταξιδιωτικοί Οδηγοί

Διεθνείς Σχέσεις Μεταφορών

Αεροπορικοί Ναύλοι – Έκδοση Εισιτηρίων – Συστήματα Κρατήσεων

Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού

Τουριστικό Μάρκετινγκ – Δεξιότητες Πωλήσεων

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Περιβαλλοντική Πολιτική & Προστασία στον Τουριστικό Τομέα

Στοιχεία Εμπορικού Δικαίου

Εξυπηρέτηση Πελατών: Τομείς Τουριστικών Υπηρεσιών & Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού (Ιατρικός Τουρισμός)

Στοιχεία Τουριστικής Νομοθεσίας

Βασικές Αρχές Λογιστικής

Αερομεταφορές: Αεροπορική Εταιρία, Αεροδρόμιο – Υπηρεσίες

Διαχείριση Εισερχόμενου – Εξερχόμενου Τουρισμού, Οργανωμένο Ταξίδι (Πακέτο), Επαγγελματικός Τουρισμός, Ταξιδιωτικές Τυπικότητες

Σύστημα Λειτουργίας Γραφείου (Front Office / Back Office)

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Τα εξειδικευμένα στελέχη του κλάδου είναι περιζήτητα και αμείβονται υψηλά. Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται μέσω του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ, το οποίο προτείνει θέσεις πρακτικής εξάσκηση σε τουριστικά γραφεία και πρακτορεία για όλους τους σπουδαστές.

 

Καριέρα

Ένας Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου:

 • Πληροφορεί για Δρομολόγια και Ναύλους μεταφορικών μέσων
 • Πληροφορεί για τιμές και άλλα χρήσιμα στοιχεία για διαμονή σε ξενοδοχείο, κρουαζιέρες και άλλες τουριστικές υπηρεσίες (π.χ. έκδοση τουριστικής VISA κ.ά.)
 • Διοργανώνει εκδρομές στο εσωτερικό ή εξωτερικό της χώρας, με όλα τα διαθέσιμα μέσα
 • Διοργανώνει και υποστηρίζει συνέδρια – σεμινάρια – εκθέσεις στο εσωτερικό ή εξωτερικό
 • Ενοικιάζει για λογαριασμό των πελατών του μικρά ή μεγάλα σκάφη για θαλάσσιο και αεροπορικό τουρισμό
 • Αντιπροσωπεύει και προμηθεύει τουριστικές υπηρεσίες σε άλλους τουριστικούς πράκτορες και εν γένει τουριστικούς επαγγελματίες

 

Ο Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου μπορεί να εργαστεί σε:

 • Τουριστικά Γραφεία
 • Ταξιδιωτικά Γραφεία
 • Γραφεία Έκδοσης Εισιτηρίων
 • Ξενοδοχειακές Μονάδες
 • Επιχειρήσεις Παροχής Τουριστικών Υπηρεσιών (Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Σκαφών, Αεροπλάνων)
 • Αεροπορικές Εταιρίες
 • Ναυτιλιακές Εταιρίες

Τέλος, ο απόφοιτος της ειδικότητας έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τη δική του τουριστική επιχείρηση.

 


Βρες τα Δικαιολογητικά που χρειάζεσαι για την εγγραφή σου εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr