Ιατρικός Τουρισμός

Ιατρικός Τουρισμός

Ιατρικός Τουρισμός

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

(Medical Tourism Facilitators Training Program)

Ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί παγκοσμίως μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές και αποσκοπεί στον συνδυασμό της υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών και της απόλαυσης της τουριστικής εμπειρίας. Πολλές χώρες έχουν επενδύσει, μέσω του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, σημαντικούς πόρους για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα να αποκομίζουν σημαντικά έσοδα.Στον Ιατρικό Τουρισμό περιλαμβάνονται δυο κατηγορίες υπηρεσιών:

α. Ο Ιατρικός Τουρισμός Επιλογής, όπου ο ασθενής έχοντας σαν κίνητρο το προσιτό κόστος, την ποιότητα της υπηρεσίας, αλλά και τον ελκυστικό προορισμό, ταξιδεύει σε μία άλλη χώρα.

β. Διαχείριση Ιατρικών Αναγκών, όπου πρόκειται για την αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού.

Μερικές από τις πλέον συνηθισμένες υπηρεσίες που προσφέρονται στην διεθνή αγορά του Ιατρικού Τουρισμού Επιλογής, είναι οι εξής: Αισθητική Χειρουργική, Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, Οδοντιατρικές και Οφθαλμιατρικές επεμβάσεις, Αποκατάσταση – Αποθεραπεία.

Εκτός αυτών όμως ευρεία είναι και η ζήτηση για υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας-Ευεξίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εμπειρία ενός  spa, υδροθεραπείας, massage κ.α. Ανάλογα λοιπόν  με την κατάσταση της υγείας του ενδιαφερομένου και την υπηρεσία η οποία ζητείται, διαμορφώνεται ένα ελκυστικό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, με σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, λόγω αφενός της πολύ υψηλής ποιότητας και εκπαίδευσης του ιατρικού προσωπικού και αφετέρου του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και των τουριστικών υποδομών.

Παράγοντες που συμβάλλουν στην διαμόρφωση των συνθηκών του Ιατρικού Τουρισμού διεθνώς είναι οι εξής:

  • Πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, ιατροί, νοσηλευτές),
  • Πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας και μεταφοράς (ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες, επιτόπια μετακίνηση)
  • Ασφαλιστικοί οργανισμοί υγείας (ιδιωτικές εταιρίες, φορείς κοινωνικής ασφάλισης)
  • Οργανισμοί πιστοποίησης υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού
  • Διαμεσολαβητές Ιατρικού Τουρισμού (Medical Tourism Facilitators).

Ο ρόλος των τελευταίων μάλιστα, είναι ιδιαιτέρως σύνθετος καθώς είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία τουριστικών πακέτων κατάλληλων για τον ασθενή και τους συνοδούς του. Κυρίως όμως είναι  υπεύθυνοι για:

  • Την κατάρτιση του προϊόντος υγείας-τουρισμού, το οποίο απευθύνεται στον ασθενή και στους συνοδούς του, λαμβάνοντας υπόψη και τις πολιτισμικές καταβολές του.
  • Την διαμεσολάβηση μεταξύ του παρόχου ιατρικής φροντίδας και του ασθενούς.
  • Την υποδοχή του ασθενούς και των συνοδών του στην χώρα-προορισμό, καθώς και για την ασφαλή μεταφορά του στο ιατρικό κέντρο.
  • Την επιλογή των σωστών παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, προκειμένου να μη διατρέξει κίνδυνο η υγεία του ασθενούς, πάντοτε σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
  • Τα διαδικαστικά ζητήματα του ταξιδιού, καθώς και για την διευκόλυνση του ασθενούς σε γραφειοκρατικά θέματα. Καθιστούν έτσι την εμπειρία του ταξιδιού μία stress free διαδικασία.

 

Η ελληνική αγορά προσφέρει πολύ μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού, αλλά και για την δραστηριοποίηση των Διαμεσολαβητών. Είναι προφανές πως  ο Διαμεσολαβητής Ιατρικού Τουρισμού αποτελεί βασικό παράγοντα που συμβάλλει στον σχεδιασμό του ταξιδιού, αλλά και στην διαχείριση του ιατρικού περιστατικού στην χώρα προορισμό.

 

Η Νέα Γνώση, βραβευμένη με το Silver Tourism Award για την σύνδεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της με την αγορά εργασίας, διαθέτει μακρόχρονη πείρα στην εκπαίδευση στον Τουρισμό, ενώ αποτελεί τον μόνο εκπαιδευτικό φορέα μέλος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ELITOUR) και προσφέρει το μοναδικό στην Ελλάδα διεθνώς αναγνωρισμένο  Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών Ιατρικού Τουρισμού.

 

Διδακτικές Ενότητες

MODULE 1: HEALTH TOURISM AND  MEDICAL TOURISM:INTRODUCTION

MODULE 2: MEDICAL TOURISM FACILITATOR

MODULE 3: ETHICAL ISSUES AND CULTURAL SENSITIVITY / DIFFERENCES

MODULE 4: HEALTH  AND SPA TOURISM TRENDS AND PROSPECTS

MODULE 5: MARKETING STRATEGIES IN MEDICAL TOURISM

 

Παρακολούθηση:

Η παρακολούθηση γίνεται δια ζώσης στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Νέας Γνώσης, είτε εξ’ αποστάσεως μέσω πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

 

Εισηγητές

Τζένη Παυλάκου (BSc. M.Sc)

Κωνσταντίνος Καλαχάνης (Phd M.Sc)

 

 

Διάρκεια – Υλοποίηση

Έναρξη : 2/2018

Διάρκεια: 50 ώρες

10 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ των 5 ωρών ,  16.00-21.00,  

Φορέας Υλοποίησης: Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ. 2) ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ

 

Κόστος Εκπαίδευσης

Δια ζώσης : 1000 ευρώ EARLY REGISTRATION 800 ευρώ ως 15/1

E learning: 800 ευρώ  EARLY REGISTRATION 700 ευρώ ως 15/1

 

Τρόποι Πληρωμής

 

Α) Πληρωμή σε Τράπεζα : Τράπεζα: EUROBANK EFG

Τραπεζικός Λογαριασμός: 0026.0091.74.0200647101

IBAN: GR6202600910000740200647101

Δικαιούχος: ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε.

 

Β) Μέσω πιστωτικής κάρτας , έως 3 άτοκες δόσεις, στα γραφεία της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ (Κασομούλη 108, Ν. Κόσμος Αθήνα)

 

Γ) Με αντικαταβολή  στα γραφεία της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ (Κασομούλη 108, Ν. Κόσμος Αθήνα)

Με το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας λαμβάνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης από τον Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Φορέα Νέα Γνώση Α.Ε.
Όσοι επιθυμούν επιπροσθέτως να πιστοποιηθούν από τον Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματιών NOCN συμμετέχουν στις εξετάσεις Πιστοποίησης καταβάλλοντας τα ανάλογα εξέταστρα ύψους 180 ευρώ.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων NOCN, καθώς και από την GLOBALCERT

 

Ρωτήστε μας για τα συνδυαστικά πακέτα που περιλαμβάνουν εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων με διαπίστευση ΕΣΥΔ, ξένη γλώσσα, σπουδές σε ΙΕΚ, πιστοποίηση υπολογιστών και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης

Για εργαζομένους, σε περίπτωση συμμετοχής μέσω εταιρείας, το πρόγραμμα δύναται να επιδοτηθεί από τον λογαριασμό του ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ 0,24.

Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

Email (απαραίτητο)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας (απαραίτητο)

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση, καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μου η Νέα Γνώση και οι συνεργάτες της είτε με τηλεφωνική κλήση, είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Γνωρίζω ότι διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω την παρούσα συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr