Ιατρικός Τουρισμός

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία της Συμπεριφοράς με κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή»

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία της Συμπεριφοράς με κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή»

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ  σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Ανάλυσης Συμπεριφοράς και διαπρεπείς Επιστήμονες και Επαγγελματίες, παρέχει κατά αποκλειστικότητα το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία της Συμπεριφοράς».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα χρήσιμο στους επαγγελματίες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, εφόσον θα τους παράσχει ένα επιστημονικό εργαλείο για να διαμορφώνουν κατά βέλτιστο τρόπο τη συμπεριφορά των ιδίων και το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε 3 κύκλους και περιλαμβάνει 90 ώρες θεωρίας και πρακτικής με εποπτεία:
·        αυτορρύθμιση συμπεριφοράς
·        διαχείριση προβληματικής συμπεριφοράς
·        διαμόρφωση επιθυμητής συμπεριφοράς (οικογενειακό, επαγγελματικό πλαίσιο)

 

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα :

  • Πτυχιούχους ΑΕΙ / ΑΤΕΙ / Πανεπιστημίων της Αλλοδαπής και Ιδιωτικών Κολλεγίων από όλα τα γνωστικά πεδία.
  • Επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα δεν προαπαιτεί καμία γνώση Ψυχολογίας.

 

Σκοπός του Προγράμματος

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι, αφενός για τον ίδιο τον εκπαιδευόμενο, η βελτίωση της ικανότητάς του να ερμηνεύει επιστημονικά τους λόγους για τους οποίους ο εκάστοτε άνθρωπος , σκέφτεται, αισθάνεται και ενεργεί με τον τρόπο που τον χαρακτηρίζει και, αφετέρου, όποτε οι συνθήκες το απαιτούν , να παρεμβαίνει και να ρυθμίζει γεγονότα προκειμένου να αλλάξει την πορεία αυτών των ψυχολογικών φαινομένων. Αντί να αποδίδει τη συμπεριφορά στις υποθετικές, μυστηριώδεις δραστηριότητες του νου, να ερμηνεύει το κάθε ψυχολογικό φαινόμενο  ως απόρροια μακροπρόθεσμης αλληλεπίδρασης του οργανισμού με τα φυσικά γεγονότα της ζωής του (επιβράβευση και επικρίσεις, αποδοχή και απόρριψη, επιτυχία και αποτυχία).

Για τους ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, ειδικούς υγείας και άλλους επαγγελματίες που είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση συνθηκών με στόχο την ανάπτυξη ή τη βελτίωση της συμπεριφοράς των άλλων το πρόγραμμα αποτελεί μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στην ερμηνεία της προέλευσης της συμπεριφοράς με άμεσες και αποτελεσματικές εφαρμογές στο χώρο δραστηριοποίησής τους.

 

Μαθησιακά Αποτελέσματα του προγράμματος :

Ο κάθε επιμορφούμενος  με το πέρας του προγράμματος:

-θα μπορεί να ερμηνεύει αιτίες ‘‘ψυχολογικών ’’ φαινόμενων: τρόπος σκέψης, αντίληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων, συναισθήματα, ανάπτυξη κινήτρων, δημιουργικότητα κλπ, μέσω i) μεθοδικής παρατήρησης, ii) εφαρμογής αρχών καθορισμού συμπεριφοράς, iii) πειραματικής ρύθμισης του περιβάλλοντος.

– θα είναι σε θέση να λύνει ποικίλα προβλήματα στην επαγγελματική αλλά και προσωπική του ζωή, με τη διαφορική ενίσχυση και αναδιαμόρφωση (shaping) ωφέλιμων συμπεριφορών .

Η εφαρμογή οποιασδήποτε θετικής επιστήμης προϋποθέτει τη γνώση αυτής. Η θεματολογία του προγράμματος (curriculum)   περιλαμβάνει i) τον εννοιολογικό προσανατολισμό ii) τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους και αρχές της συμπεριφοριστικής προσέγγισης, καταλήγοντας iii) σε εκπαίδευση των εφαρμογών της επιστήμης στο εκάστοτε πλαίσιο δραστηριότητας.

 

Το Πρόγραμμα απαρτίζεται από:

  • Θεωρητική Κατάρτιση (Διαλέξεις δια ζώσης ή και live streaming)
  • Μελέτη Περιπτώσεων (Case Studies)
  • Βιωματικές Πρακτικές Εφαρμογές ανάλογα με το επαγγελματικό πλαίσιο δράσης του επιμορφούμενου (Επίβλεψη – Ανατροφοδότηση)
  • Εκτεταμένη Ατομική Ανάλυση

 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος μετεκπαίδευσης οι επιμορφούμενοι θα λάβουν «Βεβαίωση Παρακολούθησης» για τους 3 κύκλους και θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής τους ως τακτικά μέλη στην Ελληνική Κοινότητα Ανάλυσης Συμπεριφοράς, η οποία είναι παράρτημα του European Association for Behaviour Analysis

Όσοι από τους συμμετέχοντες έχουν ολοκληρώσει και τους 3 κύκλους θα έχουν τη δυνατότητα  απόκτησης Πιστοποίησης, εφόσον το επιθυμούν, με τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχες εξετάσεις Πιστοποίησης.

Για να δείτε αναλυτικά τη δομή πατήστε ΕΔΩ .

 

Τρόποι Πληρωμής:

Το πρόγραμμα μπορεί να εξοφληθεί:

Α) Πληρωμή σε Τράπεζα :

Τράπεζα: EUROBANK EFG

Τραπεζικός Λογαριασμός: 0026.0091.74.0200647101

IBAN: GR6202600910000740200647101

Δικαιούχος: ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε.

Β) Μέσω πιστωτικής κάρτας στα γραφεία της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ (Κασομούλη 108, Ν. Κόσμος Αθήνα)

Γ) Με αντικαταβολή  στα γραφεία της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ (Κασομούλη 108, Ν. Κόσμος Αθήνα)

 

Φόρμα Συμμετοχής

Ονοματεπώνυμο *

Email *

Τηλέφωνο Επικοινωνίας *

Περιοχή

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση, καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μου η Νέα Γνώση και οι συνεργάτες της είτε με τηλεφωνική κλήση, είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Γνωρίζω ότι διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω την παρούσα συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή.

 

 

Επιστημονική Επιμέλεια – Εισηγητές

Το πρόγραμμα βασίζεται στο σύγγραμμα του Robert Mellon, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, Συγγραφέα και Θεμελιωτή της διάδοσης της Ανάλυσης Συμπεριφοράς στην Ελλάδα, με τίτλο «Ψυχολογία της Συμπεριφοράς» από τις Εκδόσεις Πεδίο και αποτελεί το πρώτο επιστημονικό Σύγγραμμα Πειραματικής και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς στην Ελληνική Γλώσσα. Για να δείτε το βιογραφικό του καθηγητή πατήστε ΕΔΩ.

Εισηγητές του προγράμματος :

Κλάδη – Κοκκίνου Μαρία, Ph.D.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος μετεκπαίδευσης.

Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου και Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Πειραματικής και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς, στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ρόμπερτ Μέλλον, με γνωστικό αντικείμενο: Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς στην Εκπαίδευση. Σπούδασε Ψυχολογία (B.Sc.) στο Πανεπιστήμιο του Μέιν (ΗΠΑ). Απέκτησε το μεταπτυχιακό της (M.Sc.) στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Northern Illinois University (ΗΠΑ).

Αναστασία Σαλμά, MA.SEN

Υποψήφια Διδάκτωρ του Εργαστηρίου Πειραματικής και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ρόμπερτ Μέλλον με γνωστικό αντικείμενο τη Γενική και Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και προσέγγιση την Πειραματική και Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς, Τμήμα Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και απέκτησε το μεταπτυχιακό της τίτλο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΜΑ SEN) στο East London University (Αγγλία)

Αγγελική Α. Αλούπη M.Sc

Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του ΕΚΠΑ και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Οργανωτικής και Οικονομικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ρόμπερτ Μέλλον, με γνωστικό αντικείμενο την Ψυχολογία, τη Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση και προσέγγιση την Πειραματική και Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς.

 Αθηνά Δεσύπρη, Μ.Sc.

Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην Πειραματική και Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς και μεταπτυχιακές σπουδές στην «Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων» στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Διάκος Στέφανος M.Sc

Υποψήφιος Διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στο εργαστήριο Πειραματικής και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ρόμπερτ Μέλλον, με γνωστικό αντικείμενο την Πειραματική και Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς στη Γενική και Ειδική Αγωγή. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc) Νευροψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία.

 

Δείτε στιγμιότυπα από την κεντρική ομιλία  του Καθηγητή Robert Mellon στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης :

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr