Ιατρικός Τουρισμός

Medical Tourism Facilitators Training Program

Ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί παγκοσμίως μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές και αποσκοπεί στον συνδυασμό της υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών και της απόλαυσης της τουριστικής εμπειρίας. Πολλές χώρες έχουν επενδύσει, μέσω του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, σημαντικούς πόρους για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα να αποκομίζουν σημαντικά έσοδα. Στον Ιατρικό Τουρισμό περιλαμβάνονται δυο κατηγορίες υπηρεσιών:

α. Ο Ιατρικός Τουρισμός Επιλογής, όπου ο ασθενής έχοντας σαν κίνητρο το προσιτό κόστος, την ποιότητα της υπηρεσίας, αλλά και τον ελκυστικό προορισμό, ταξιδεύει σε μία άλλη χώρα.

β. Διαχείριση Ιατρικών Αναγκών, όπου πρόκειται για την αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, με σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, λόγω αφενός της πολύ υψηλής ποιότητας και εκπαίδευσης του ιατρικού προσωπικού και αφετέρου του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και των τουριστικών υποδομών.

Φόρμα Επικοινωνίας:

Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

Email (απαραίτητο)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας (απαραίτητο)

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση, καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μου η Νέα Γνώση και οι συνεργάτες της είτε με τηλεφωνική κλήση, είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Γνωρίζω ότι διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω την παρούσα συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή.

Πληροφορίες Προγράμματος :

Η Νέα Γνώση, βραβευμένη με το Silver Tourism Award για την σύνδεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της με την αγορά εργασίας, διαθέτει μακρόχρονη πείρα στην εκπαίδευση στον Τουρισμό, ενώ αποτελεί τον μόνο εκπαιδευτικό φορέα μέλος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ELITOUR) και προσφέρει το μοναδικό στην Ελλάδα διεθνώς αναγνωρισμένο  Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών Ιατρικού Τουρισμού.

Ο  Διαμεσολαβητής Ιατρικού Τουρισμού αποτελεί μια σύγχρονη ειδικότητα, απαραίτητη για τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη της αγοράς του ιατρικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας σε κάθε χώρα, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά τον ρόλο του άμεσου μεσολαβητή μεταξύ των ασθενών και των παρόχων υπηρεσιών υγείας.

 

Αιτήσεις συμμετοχής:

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν επαγγελματίες του κλάδου τουρισμού και υγείας ,  πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίων, Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον ανερχόμενο κλάδο του Ιατρικού Τουρισμού.

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση & αρμοδιότητες :

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος  οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα  είναι υπεύθυνοι για :

  • Την κατάρτιση του προϊόντος υγείας-τουρισμού, το οποίο απευθύνεται στον ασθενή και στους συνοδούς του, λαμβάνοντας υπόψη και τις πολιτισμικές καταβολές του.
  • Την διαμεσολάβηση μεταξύ του παρόχου ιατρικής φροντίδας και του ασθενούς.
  • Την υποδοχή του ασθενούς και των συνοδών του στην χώρα-προορισμό, καθώς και για την ασφαλή μεταφορά του στο ιατρικό κέντρο.
  • Την επιλογή των σωστών παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, προκειμένου να μη διατρέξει κίνδυνο η υγεία του ασθενούς, πάντοτε σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
  • Τα διαδικαστικά ζητήματα του ταξιδιού, καθώς και για την διευκόλυνση του ασθενούς σε γραφειοκρατικά θέματα. Καθιστούν έτσι την εμπειρία του ταξιδιού μία stress free διαδικασία.

Διάρκεια Προγράμματος : 50 ώρες

Κόστος Προγράμματος : 1000 ευρώ

Ρωτήστε μας για τις εκπτώσεις και τα προνόμια που δικαιούνται τα μέλη της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ.

 

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης :

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα ο συμμετέχων θα λάβει Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος  του Πιστοποιημένου από τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης  Προσώπων και Προσόντων) Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ  και μετά την επιτυχή συμμετοχή του σε εξετάσεις Certificate Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων NOCN, καθώς και από την GLOBALCERT.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα μας τα προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET, ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό λαμβάνουν και το Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

 

Ενότητες Προγράμματος :

  • MODULE 1: HEALTH TOURISM AND  MEDICAL TOURISM:INTRODUCTION
  • MODULE 2: MEDICAL TOURISM FACILITATOR
  • MODULE 3: ETHICAL ISSUES AND CULTURAL SENSITIVITY / DIFFERENCES
  • MODULE 4: HEALTH  AND SPA TOURISM TRENDS AND PROSPECTS
  • MODULE 5: MARKETING STRATEGIES IN MEDICAL TOURISM

 

Τρόποι πληρωμής:

Το πρόγραμμα μπορεί να εξοφληθεί:

Α) Πληρωμή σε Τράπεζα : 

Τράπεζα: EUROBANK EFG

Τραπεζικός Λογαριασμός: 0026.0091.74.0200647101

IBAN: GR6202600910000740200647101

Δικαιούχος: ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε.

Β) Μέσω πιστωτικής κάρτας , έως 3 άτοκες δόσεις, στα γραφεία της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ (Κασομούλη 108, Ν. Κόσμος Αθήνα)

Γ) Με αντικαταβολή  στα γραφεία της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ (Κασομούλη 108, Ν. Κόσμος Αθήνα)

 

Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

Email (απαραίτητο)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας (απαραίτητο)

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση, καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μου η Νέα Γνώση και οι συνεργάτες της είτε με τηλεφωνική κλήση, είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Γνωρίζω ότι διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω την παρούσα συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr