Ιατρικός Τουρισμός

Wellness and Spa Treatment

Wellness and Spa Treatment

Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε., στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ως Πιστοποιημένος Φορέας Εκπαίδευσης και Εξειδικευμένης Κατάρτισης Επαγγελματιών, δημιούργησε το πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Vocational Training, Blended Learning Wellness and Spa Treatment  με σκοπό την άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την αναβάθμιση του γνωσιακού επιπέδου  των υπαλλήλων και στελεχών σε χώρους spa (ξενοδοχεία spa, city spa, κέντρα ευεξίας κ.α.)και των  ιδιοκτητών  συναφών επιχειρήσεων.

Wellness and Spa Treatment

Το εν λόγω πρόγραμμα ξεχωρίζει και καινοτομεί τόσο ως προς τη δομή του εκπαιδευτικού αντικειμένου, καθώς είναι σχεδιασμένο βάσει των αναγκών της διεθνούς αγοράς, επομένως επιτυγχάνει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, όσο και ως προς τον τρόπο υλοποίησής του, καθώς προσφέρεται με τη μορφή blended learning, συνδυάζει δηλαδή την δια ζώσης κι εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ αντιλαμβανόμενη τους σύγχρονους τρόπους εργασίας προσφέρει το πρόγραμμα συνδυάζοντας εκπαίδευση δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως για το θεωρητικό μέρος, ενώ η πρακτική υλοποιείται σε πραγματικούς χώρους εργασίας. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται ευελιξία τόσο στον εργαζόμενο, όσο και στην επιχείρηση να κατανείμουν με τον προσφορότερο τρόπο τις ώρες παρακολούθησης του προγράμματος.

Η εκπαίδευση του προσωπικού αποτελεί μια στρατηγική κίνηση για κάθε επιχείρηση που θέλει να αναπτυχθεί και να ξεχωρίσει. Η πιστοποίηση προσόντων, μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποτελεί σημαντικό εφόδιο για κάθε επαγγελματία που αναζητεί θέση εργασίας ή θέλει να εξελιχθεί στον κλάδο του.


Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Προγράμματος


Η διαδικασία εκπαίδευσης / κατάρτισης των εκπαιδευομένων χωρίζεται σε δύο μέρη, το θεωρητικό και το πρακτικό.

Θεωρητικό μέρος: Είναι χωρισμένο σε ενότητες που αφορούν τις απαιτούμενες βασικές και ειδικές επαγγελματικές γνώσεις, οργανωμένες σε αυτοτελή μαθησιακά σύνολα, τα οποία έχουν ομαδοποιηθεί και διδάσκονται σε αυτόνομες ενότητες.

Έμφαση έχει δοθεί στην ισόρροπη κατανομή των ωρών διδασκαλίας ανά αντικείμενα ίδιας δυσκολίας και σημαντικότητας, αλλά και στην απόδοση των αναλογούντων ωρών στα αντικείμενα που από τη φύση τους απαιτούν περισσότερη έμφαση και εμβάθυνση. Τα αντικείμενα που αναπτύσσονται παρουσιάζονται στα συνημμένα Παραρτήματα.

Πρακτικό μέρος: Το πρόγραμμα σπουδών του πρακτικού μέρους , όπου οι εκπαιδευόμενοι θα κληθούν να εφαρμόσουν στην πράξη τις βασικές & ειδικές επαγγελματικές γνώσεις που αποκτήσαν, βάσει συγκεκριμένου σεναρίου εργασίας είναι χωρισμένο σε ενότητες και αξιολογούνται αυτόνομα.

Οι εκπαιδευόμενοι κατά το εν λόγω εκπαιδευτικό μέρος θα διδάσκονται / αξιολογούνται σε περιβάλλον αίθουσας χώρου εργασίας.


Γνώσεις και Δεξιότητες που αποκτώνται μέσω του προγράμματος

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι καταρτιζόμενοι θα:

  • Γνωρίζουν τις βασικές αρχές Θαλασσοθεραπείας και Ιαματικής Υδροθεραπείας
  • Κατανοούν τη σημασία της ψυχολογίας του πελάτη / ασθενή
  • Κατανοούν τη χρήση βασικών αρχών ενδοεπιχειρησιακής επικοινωνίας
  • Γνωρίζουν τις μορφές Υδρολουτροθεραπείας
  • Γνωρίζουν τις βασικές αρχές Κινησιολογίας, Κινησιοθεραπείας, Ποσιθεραπείας, Εισπνοθεραπείας, Λασποθεραπείας
  • Γνωρίζουν τις τεχνικές αποκατάστασης Ρευματολογικών, Ορθοπεδικών, Νευρολογικών, Δερματολογικών, Καρδιοαναπνευστικών, Γυναικολογικών παθήσεων
  • Γνωρίζουν τις βασικές αρχές της Προληπτικής Ιατρικής-Αναζωογόνησης και Πρώτων Βοηθειών
  • Γνωρίζουν τις βασικές αρχές της Φυσικοθεραπείας-Ηλεκτροθεραπείας
  • Εφαρμόζουν τον ενδεδειγμένο τρόπο για την εξυπηρέτηση του πελάτη, προκειμένου να του προσφέρουν μοναδική ευχαρίστηση
  • Μεριμνούν για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας με σκοπό να αποφευχθούν τα ατυχήματα του ιδίου, του υπόλοιπου προσωπικού και των πελατών εν ώρα εργασίας

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα μπορούν να οδηγηθούν σε εξετάσεις πιστοποίησης για να αποκτήσουν τον τίτλο Spa Treatment Specialist.


Το ονοματεπώνυμό σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Σχόλια

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση, καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μου η Νέα Γνώση και οι συνεργάτες της είτε με τηλεφωνική κλήση, είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Γνωρίζω ότι διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω την παρούσα συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr