Ιατρικός Τουρισμός

Εκπαίδευση Ενηλίκων

Εκπαίδευση Ενηλίκων

Η Εκπαίδευση Ενηλίκων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους του τομέα της εκπαίδευσης. Αφορά, οποιαδήποτε μαθησιακή δραστηριότητα ή πρόγραμμα σκόπιμα σχεδιασμένο από κάποιον εκπαιδευτικό φορέα, ώστε να ικανοποιεί οποιαδήποτε ανάγκη κατάρτισης ή ενδιαφέρον που παρουσιάζεται σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής του ενήλικου ατόμου. Η εμπειρία των ενηλίκων είναι σαφέστατα συνδεδεμένη με τη βιογραφία τους.

Οι ενήλικοι εκπαιδευόμενοι έχουν σημαντικές δυνατότητες απόκτησης νέων γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και ταχύτητα με την οποία μαθαίνουν. Βασικό πλεονέκτημά τους είναι ότι οι δυνατότητές τους για μάθηση εμπλουτίζονται από την προϋπάρχουσα γνώση και εμπειρία τους. Τα κίνητρά τους σχετίζονται με τη θέση τους στο εργασιακό περιβάλλον και την ανάγκη να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κοινωνικού τους ρόλου. Η διερεύνηση των εκπαιδευτικών αναγκών των ενήλικων εκπαιδευόμενων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εμπλοκή τους στη διεργασία της μάθησης.

Ως αποτέλεσμα της εκθετικής αύξησης του επιπέδου της γνώσης και της πληροφορίας που παρατηρείται σε όλους τους επιστημονικούς τομείς, διάφορες κοινωνικές ομάδες έχουν οδηγηθεί σε μια άνευ προηγουμένου ανάγκη να αναβαθμίζουν συνεχώς το επίπεδο των γνώσεών τους, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις της προσωπικής και εργασιακής τους ζωής.

 

 

Ενδεικτική Βιβλιογραφία

Jarvis, P. (2004). Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Θεωρία και Πράξη. (μτφρ. Αλεξάνδρα Μανιάτη). Αθήνα: Μεταίχμιο.

Rogers, A. (1999). Εκπαίδευση Ενηλίκων. Αθήνα: Μεταίχμιο

Καπαγιάννη, Φ., (2006) Η εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα: Ιστορική εξέλιξη και σύγχρονη πραγματικότητα, Πτυχιακή Μελέτη στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο, ανακτήθηκε 6/11/09 από http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/419/1/kapagiannh.pdf

Τσιμπουκλή, Α (2007). Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Στο Κόκκος Α. & Κουτρούμπα Κ. (Επιμ.). Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης από Απόσταση-Εκπαιδευτικό Υλικό. Αθήνα: ΥΠΕΠΘ-ΙΔΕΚΕ, 8-78.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr