Ιατρικός Τουρισμός

Μικρές Συμβουλές για Επιτυχημένη Συνέντευξη με Εργοδότη

Μικρές Συμβουλές για Επιτυχημένη Συνέντευξη με Εργοδότη

 …Για μια Συνέντευξη που θα αυξήσει τις πιθανότητες για Επιτυχία!

 

Η συνέντευξη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και αποτελεί ίσως το κρισιμότερο στάδιο στην προσπάθεια ενός υποψηφίου για να βρει δουλειά. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που εγγυώνται την επιτυχία σε μια συνέντευξη για τη διεκδίκηση θέσης εργασίας, είναι καλό να ακολουθούνται κάποιες βασικές κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες να αποκομίσει ο δυνητικός εργοδότης μια θετική εντύπωση για τον υποψήφιο.

Πώς μπορείς να προετοιμαστείς εν όψει μιας συνέντευξης επιλογής;

Καταρχάς εξοπλίσου με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, γιατί η πρόσκληση για συνέντευξη σημαίνει ότι το βιογραφικό σου σημείωμα δημιούργησε καλή εντύπωση. Η βάση για μια επιτυχημένη συνέντευξη είναι η καλή προετοιμασία.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει καλά τόσο τα χαρακτηριστικά της θέσης που διεκδικεί και τη δραστηριότητα της εταιρείας όπου επιθυμεί να εργαστεί, όσο και τις ικανότητες και δεξιότητές του, που τον καθιστούν κατάλληλο για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Γνώση των προσωπικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων

Στην πλειοψηφία των συνεντεύξεων ακολουθείται ως οδηγός της συνάντησης το βιογραφικό σημείωμα και η αίτηση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ο υποψήφιος να είναι σε θέση να μιλήσει για τις ικανότητές του και την εμπειρία του με αυτοπεποίθηση και αποδείξεις για κάθε αναφορά που θα απαιτηθεί.

Γνώση της εταιρείας 

Ο υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει την εταιρεία, στην οποία θα διεκδικήσει τη θέση εργασίας, όσο καλύτερα γίνεται. Είναι ωφέλιμο να πραγματοποιήσει τη δική του μικρή έρευνα για την εταιρεία μέσω του διαδικτύου, έντυπων μέσων ή άλλων πηγών, για να αποτυπώσει κάθε ενδιαφέρουσα πληροφορία που θα του φανεί πιθανόν χρήσιμη στη συνέντευξη.

Σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας είναι να κατανοήσει τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τη γενικότερη πορεία της εταιρείας και του κλάδου της και να συνδυάσει με τα παραπάνω το δικό του ρόλο μέσα σε αυτή.

Αρχή της συνέντευξης

Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική. Όχι μόνο γιατί καθορίζει το πως θα σε δει ο δυνητικός εργοδότης αλλά και για τη δική σου ψυχολογία κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Υιοθέτησε λοιπόν θετική σκέψη και διάθεση, σοβαρότητα και φιλικότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

Μια τυπική συνέντευξη ακολουθεί συνήθως την παρακάτω δομή:

– Ερωτήσεις με βάση το βιογραφικό μας: επαγγελματική πορεία, επιτεύγματα, στόχους

– Ερωτήσεις σχετικά με κενά χρονικά διαστήματα του βιογραφικού μας

– Ερωτήσεις σχετικά με εμάς

Ενδεικτικά :

  • Πώς θα σας περιέγραφε ένας προϊστάμενός σας;
  • Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 3 χρόνια;
  • Τι σας υποκινεί;
  • Τι σας αποθαρρύνει;
  • Με τι μισθό θα ήσασταν ευχαριστημένος;
  • Με τι ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Όταν τίθεται μια ερώτηση ο υποψήφιος δεν θα πρέπει να βιαστεί να απαντήσει. Είναι προτιμότερο να πάρει λίγο χρόνο για να συντονίσει τη σκέψη του και να απαντήσει κατατοπιστικά σε αυτό που ερωτήθηκε. Επίσης είναι σημαντικό, ο υποψήφιος να ενδυναμώνει τις απαντήσεις του με κατάλληλα παραδείγματα και αναφορές σε προηγούμενες εμπειρίες και επιτεύγματα που στηρίζουν την απάντησή του και όχι γενικότητες.

 

Από τι χάνουμε σε μια συνέντευξη

Ο υπεύθυνος για την συνέντευξη μπορεί να αξιολογήσει αρνητικά την υποψηφιότητά μας αν παρατηρήσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μερικά από τα παρακάτω στοιχεία:

– Η αργοπορία στο ραντεβού

-Υπερβολές στην εμφάνισή μας. Το ντύσιμο πρέπει να είναι απλό και άνετο.

-Η υπερβολική άνεση, καθώς εκλαμβάνεται ως αλαζονεία.

-Η υπερβολική μετριοπάθεια γιατί νοείται ως αδυναμία και έλλειψη φιλοδοξιών καριέρας.

-Ο υπερβολικός εκνευρισμός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

-Τα λάθη σε απαντήσεις. Τα συχνότερα λάθη είναι οι μακροσκελείς, αόριστες και βιαστικές απαντήσεις.

-Τα ψέματα. Ενδέχεται τα στοιχεία που θα δώσουμε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να συγκρουστούν με τις πληροφορίες που περιέχει το βιογραφικό μας.

-Η αρνητική κριτική σε προηγούμενους εργοδότες . Με τη στάση μας αυτή δείχνουμε πως θα κάνουμε το ίδιο και για αυτούς.

-Η επιδίωξη πρόσληψης σε ανώτερες θέσεις της ιεραρχίας χωρίς εμπειρία.

 

Προετοιμάσου λοιπόν σωστά, πρόσεξε την εμφάνιση και τη συμπεριφορά σου και απέδειξε στον δυνητικό εργοδότη ότι πραγματικά θέλεις τη συγκεκριμένη δουλειά και είσαι ο καταλληλότερος για τη θέση εργασίας που διεκδικείς!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr