Ιατρικός Τουρισμός

Η Eξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (e-learning)

Η Eξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (e-learning)

Η Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση αποτελεί ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον με ιδιαίτερη δομή, η οποία χαρακτηρίζεται κυρίως από τη γεωγραφική απόσταση που έχει ο εκπαιδευόμενος από το εκπαιδευτικό ίδρυμα και τον εκπαιδευτή, καθώς και από τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του εκπαιδευτικού υλικού, η παροχή αμφίδρομης επικοινωνίας και οι περιστασιακές συναντήσεις εκπαιδευτή- εκπαιδευόμενου.

Στόχος της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης είναι η παροχή εκπαίδευσης ακόμα και σε πληθυσμούς ή άτομα, τα οποία δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν λόγω των εξειδικευμένων αναγκών τους. Η έννοια της αυτονομίας του εκπαιδευόμενου τον οδηγεί να αναλάβει την ευθύνη της μαθησιακής του πορείας, και πιο συγκεκριμένα, να ορίσει το σκοπό, το περιεχόμενο, τη μέθοδο και την αξιολόγηση της μαθησιακής του διαδικασίας.

Οι σύγχρονες απαιτήσεις επιβάλλουν την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων καθώς και τη συνεχή επιμόρφωση των ατόμων. Η Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με την ευελιξία και την αυτονομία που παρέχει στον κάθε εκπαιδευόμενο, καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες του, καθίσταται ως ένας αδιαμφισβήτητα χρήσιμος και καινοτόμος τρόπος εκπαίδευσης.

 

Ενδεικτική Βιβλιογραφία

Βεργίδης, Δ., Λιοναράκης, Α., Λυκουργιώτης, Α., Μακράκης, Β. & Ματράλης, Χ. (1999). Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Θεσμοί και Λειτουργίες. Πάτρα: ΕΑΠ.

Γιαγλή, Σ., Γιαγλής, Γ., Κουτσούμπα, Μ. (2010). «Αυτονομία στη μάθηση στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης». Ανοικτή Εκπαίδευση: Περιοδικό για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Τόμ. 6, Αρ. 1,2.

Brockett, R. G. & Hiemstra, R. (1991). Self-Direction in Adult Learning: Perspectives on Theory, Reasearch, and Practice. London and New York: Routledge.

Knowles, M. S. (1975). Self-Directed Learning: A Guide for Learners and Teachers. New York: Association Press.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr