Ιατρικός Τουρισμός

5 συμβουλές για να βελτιώσετε το βιογραφικό σας!

5 συμβουλές για να βελτιώσετε το βιογραφικό σας!

Ο σκοπός ενός Βιογραφικού Σημειώματος είναι σαφής: να προωθήσει εσάς, τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας και να πείσει έναν εργοδότη /τον υπεύθυνο προσλήψεων ότι αξίζει τον κόπο να σας δώσει την ευκαιρία για μια συνέντευξη.Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις σχετικά με τα στοιχεία που κάνουν ένα βιογραφικό σημείωμα τέλειο, σωστό, ανταγωνιστικό,  ποια θα πρέπει να είναι η δομή του και εν τέλει ποιες πληροφορίες πρέπει να περιέχει. Να θυμάστε ότι ένα βιογραφικό πρέπει να είναι «δυναμικό» , αντί  λοιπόν  να σας προτείνουμε ένα συγκεκριμένο πρότυπο θα σας δώσουμε ορισμένα tips που θα συμβάλουν στην καλύτερη παρουσίαση των προσόντων σας.

 

Περιεκτικό και ενδιαφέρον!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι το βιογραφικό σας θα βρεθεί αντιμέτωπο με μεγάλο ανταγωνισμό! Είναι το «εισιτήριο» σας για να σας καλέσουν σε μια συνέντευξη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι σύντομο -οι δύο σελίδες θεωρούνται κατά κανόνα το ιδανικό μέγεθος- περιεκτικό και ενδιαφέρον! Φροντίστε να συμπεριλάβετε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για εσάς σχετικά με σπουδές , επαγγελματικές εμπειρίες και δεξιότητες!

 

Σχετικό με τη θέση εργασίας

Πριν στείλετε το βιογραφικό σας για μια θέση εργασίας αναρωτηθείτε : Τι χρειάζεται ο υπεύθυνος προσλήψεων να γνωρίζει για εσάς;  Μάλλον διαφορετικά στοιχεία από τον υπεύθυνο προσλήψεων της προηγούμενης θέσης εργασίας για την οποία υποβάλατε αίτηση. Όπως προαναφέραμε το βιογραφικό μας πρέπει να είναι «δυναμικό»,  δηλαδή να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της θέσης που το στέλνουμε.  Κατά συνέπεια, αλλάξτε τη δομή του βιογραφικού σας, αφαιρέστε στοιχεία αν χρειάζεται και συμπεριλάβετε μόνο ό,τι είναι σημαντικό.

 

Εστιάστε στα επιτεύγματα

Το να παραθέσουμε απλά την προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία μας με αναφορά μόνο στη θέση που κατείχαμε, είναι μια αναφορά χωρίς πραγματικό υπόβαθρο ή αποτελέσματα. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν παρέχει πληροφορίες στον υπεύθυνο προσλήψεων σχετικά με τα επιτεύγματα και την πραγματική συμβολή σας. Αν  για παράδειγμα συμβάλατε σε ένα σημαντικό και επιτυχημένο project για μια εταιρεία, τι οφέλη απέφερε; Αν συμμετείχατε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τι αντίκτυπο είχε; Η συμπερίληψη τέτοιου είδους πληροφοριών δείχνει στον υπεύθυνο προσλήψεων την προστιθέμενη αξία που μπορείτε να προσδώσετε στη θέση και στην εταιρεία που υποβάλλετε το βιογραφικό σας!

 

Παρουσιάστε τον εαυτό σας με αυτοπεποίθηση αλλά και ρεαλισμό

Το βιογραφικό είναι καθρέφτης μας ! Θα πρέπει να προάγει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία μας με τρόπο ελκυστικό αλλά πάντα ρεαλιστικό. Η προώθηση του εαυτού σας απαιτεί λεπτές ισορροπίες, θα πρέπει να βρείτε μια χρυσή τομή ώστε να μην φανείτε αλαζόνες – παρουσιάζοντας μη ρεαλιστικά επιτεύγματα-   και να μην περάστε απαρατήρητοι  αν δεν τον προωθήσετε αρκετά. Βεβαιωθείτε ότι όλα όσα αναφέρετε θα μπορέσετε να τα αποδείξετε και να τα υποστηρίξετε σε μια συνέντευξη.

 

Μην ξεχνάτε τα soft skills

Να θυμάστε, ότι τα χόμπι μας και τα ενδιαφέροντα μας, όπως μουσική, σινεμά, μαγειρική δεν ενδιαφέρουν έναν εργοδότη. Αντίθετα, η αναφορά προσωπικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων (soft skills) μπορεί να σας δώσουν σημαντικό προβάδισμα έναντι άλλων υποψηφίων!

 

Περισσότερες επαγγελματικές συμβουλές και tips  www.nea-gnosi.gr

 

Ελένη  Τσιούνη

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Υπεύθυνη Προγραμμάτων Εκπαίδευσης & Κατάρτισης

 

ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε.

Κασομούλη 108 – Αθήνα

2109029780

www.nea-gnosi.gr

nea-gnosi@nea-gnosi.gr

ΚΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr