Ιατρικός Τουρισμός

Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΣΤΟ 6ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 2400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΣΤΟ 6ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 2400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Νέα Γνώση, με μακρά διαδρομή στα εκπαιδευτικά δρώμενα, ήταν επίσημος υποστηρικτής του 6ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Φιλοσοφία και Κοσμολογία: Αφιέρωμα στα 2400 χρόνια από την γέννηση του Αριστοτέλη». Το συνέδριο οργάνωσαν η Διεθνής Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και διεξήχθη  υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από 18 ως 20 Οκτωβρίου 2017.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να δειχθεί η διαρκής σχέση μεταξύ της Φιλοσοφίας και των Φυσικών Επιστημών, ιδιαίτερα στους τομείς που ασχολούνται με την Κοσμολογία και την μελέτη του Σύμπαντος.  Εισηγητές του συνεδρίου  διαπρεπείς καθηγητές ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, καθώς και ακαδημαϊκοί.

Η Νέα Γνώση εκπροσωπήθηκε και στο επιστημονικό  πρόγραμμα, με τον Επιστημονικό Συνεργάτη και Συντονιστή του Συνεδρίου Κωνσταντίνο Καλαχάνη (Δρ Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο οποίος πραγματοποίησε  επιστημονική εισήγηση με θέμα: Πέρα από την Ανθρωπική Αρχή: ο Άνθρωπος και το Σύμπαν. Στην εισήγηση  έγινε λόγος για την Ανθρωπική Αρχή και κατά πόσον το Σύμπαν έχει δημιουργηθεί ώστε να διαθέτει παρατηρητές, καθώς η τιμές που έχουν λάβει οι φυσικές σταθερές (4 δυνάμεις, κοσμολογική σταθερά) υποστηρίζεται είναι ότι είναι «ρυθμισμένες» ώστε το Σύμπαν να αναπτύξει ζωή. Πέραν τούτου υποστηρίχθηκε και τεκμηριώθηκε η άποψη ότι στην πραγματικότητα ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο μέρος του Σύμπαντος.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου, όπου υπάρχει η αφίσα και το πλήρες πρόγραμμα είναι η εξής: http://deeaef.gr/?p=1340

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr