Ιατρικός Τουρισμός

Η «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Η «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μία ενδιαφέρουσα διεθνής διεπιστημονική έρευνα με τίτλο “Heraclitus theory of “εκπυρώσεις” (ekpyroseis) and modern views about the end of the Universe” που δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Electryone επιχειρεί να καταγράψει τα κοινά σημεία του κοσμολογικού μοντέλου του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Ηρακλείτου (6ος – 5ος αι. π.Χ.) με την σύγχρονη κοσμολογική έρευνα.

Συγκεκριμένα, ενώ ο Ηράκλειτος αναφερόταν στο «τέλος» του Σύμπαντος, όπου τα πάντα καταστρέφονται μέσα στην φωτιά, στην σύγχρονη Κοσμολογία υποστηρίζεται πως ένα από τα ενδεχόμενα για την μοίρα του Σύμπαντος είναι ένας αντίστοιχος «θάνατος» που θα προέλθει μέσω την Μεγάλης Σύνθλιψης. Πρόκειται για ένα από τα τρία μοντέλα εξέλιξης του Σύμπαντος που προκύπτουν από εξισώσεις του Alexander Friedmann και του George Lemaitre, το οποίο ενδέχεται να ακολουθήσει μία διαδικασία αντίστροφη προς την Μεγάλη Έκρηξη και την διαστολή του, όπου θα συσταλεί και τελικά θα συνθλιβεί. Στην μελέτη τονίζεται η σημασία του φιλοσοφικού στοχασμού στην Κοσμολογία, από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας.

Η Νέα Γνώση εκπροσωπείται στην έρευνα από τον επιστημονικό συνεργάτη Δρ Κωνσταντίνο Καλαχάνη, ο οποίος είναι ο πρώτος συγγραφέας.

Οι σπουδαστές του Τμήματος «Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού»  στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στον Ελληνικό Πολιτισμό» θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σύγχρονες πτυχές της ακαδημαϊκής έρευνας, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο το γνωστικό τους υπόβαθρο. Το πλήρες κείμενο της έρευνας δημοσιεύεται στον ιστότοπο http://www.electryone.gr/?p=1172

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr