Ιατρικός Τουρισμός

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο επάγγελμα για εσάς;

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο επάγγελμα για εσάς;

Όταν πρόκειται να επιλέξετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία, υπάρχουν αρκετά θέματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Λογικά θέλετε να επιλέξετε ένα επάγγελμα στο οποίο να μπορείτε να είστε επιτυχημένοι για πολλά χρόνια. Παρόλο που εάν χρειαστεί  να αλλάξετε  επαγγελματικό προσανατολισμό είναι εφικτό ωστόσο η προσπάθεια αυτή προϋποθέτει αρκετό κόπο, χρόνο ίσως και χρήματα.  Είναι πιο εύκολο λοιπόν, η αρχική σας επιλογή να σας προστατέψει από τις συχνές «επαγγελματικές αναπροσαρμογές».

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξετε κάτι που δεν είναι απλά κατάλληλο για εσάς, αλλά έχει  και τις απαραίτητες προοπτικές ώστε  να μπορεί  να σας υποστηρίξει οικονομικά και στο μέλλον. Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να λάβετε μια σωστή επαγγελματική απόφαση  καλό είναι να αποφύγετε κάποια πολύ συνηθισμένα λάθη.

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά την επιλογή μιας καριέρας:

  1. Επιλέγετε με βάση τις συμβουλές των άλλων

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν λόγο στη καριέρα που εσείς θα επιλέξετε. Συχνά οι γονείς σας, οι φίλοι σας ή άλλοι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής, συνήθως από καλή πρόθεση, «γνωρίζουν τι είναι το καλύτερο για εσάς».

Κι όμως είστε εσείς που θα πρέπει να γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για εσάς. Γιατί  αυτή η επιλογή θα σας ακολουθεί πιθανών για την υπόλοιπη ζωή σας.  Βεβαιωθείτε ότι η καριέρα που επιλέγετε είναι κάτι που θέλετε να αποτελεί την καθημερινή ενασχόληση σας.

  1. Ακολουθείτε τα «βήματα» κάποιου άλλου

Μπορεί να  έλθετε αντιμέτωποι με την προσδοκία των γονέων σας  να  αναλάβετε τη δική τους επιχείρηση. Σίγουρα είναι μια πρόκληση. Ιδίως στις μέρες της οικονομικής κρίσης μια «στρωμένη» δουλειά προσδίδει ασφάλεια.  Από την άλλη πώς να απογοητεύσετε με την άρνηση σας τους ανθρώπους που σας αγαπούν και σας φρόντισαν τόσα χρόνια.

Για να πάρετε την απόφαση σας θα πρέπει να θυμάστε ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα, τις δικές του ικανότητες αλλά και αδυναμίες. Ότι είναι σωστό για τους γονείς δεν είναι υποχρεωτικά και για εσάς.  Εάν δεν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας δημιουργικό και ευτυχισμένο μέσα από τη δουλειά των γονιών σας, μπορεί σε μερικά χρόνια να μην είναι μια «στρωμένη δουλειά» αλλά μια «προβληματική επιχείρηση».

Δείξτε σεβασμό στους γονείς σας αλλά ακολουθείστε με ωριμότητα τις δικές σας επαγγελματικές κλήσεις.

  1. Επιλέγετε επιπόλαια

Είπαμε ότι η επιλογή του μελλοντικού σας επαγγέλματος είναι μια απόφαση που θα σας ακολουθεί την υπόλοιπη ζωή σας. Δείξτε λοιπόν ωριμότητα.  Μην επιλέγετε την καριέρα σας χωρίς να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε γι ‘αυτήν. Εκτός από την περιγραφή της θέσης εργασίας, θα πρέπει να είστε σίγουροι  ότι έχετε συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες  σχετικά με τα τυπικά καθήκοντα,  τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις, τα έσοδα που μπορεί να σας αποφέρει και τις προοπτικές απασχόλησης.

  1. Αγνοείτε την ευκαιρία να μιλήσετε με ανθρώπους του κλάδου

Είναι πολύ σημαντικό πριν επιλέξετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία να μιλήσετε με κάποιον που εργάζεται στον τομέα αυτό. Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε.  Το παρασκήνιο κάθε εργασίας είναι πιο σημαντικό από αυτό που εμείς βλέπουμε.

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε ένα χώρο μπορούν να σας παράσχουν μια ειλικρινή περιγραφή του πως είναι να δουλεύεις στο χώρο αυτό. Εάν είναι δυνατόν, μιλήστε με μερικούς ανθρώπους για να δείτε αρκετές οπτικές και να αποφύγετε μεμονωμένες προκαταλήψεις.

  1. Αυτοσκοπός τα χρήματα

Σίγουρα τα έσοδα από μια εργασία είναι πολύ σημαντικά. Ωστόσο ίσως σας εκπλήξει το γεγονός ότι τα χρήματα δεν αποτελούν τον πρωταρχικό παράγοντα της επαγγελματικής ικανοποίησης.  Με άλλα λόγια, μπορεί οι μηνιαίες σας αποδοχές να είναι πολλά ευρώ, αλλά αν αποστρέφεστε αυτό που κάνετε, θα είναι δύσκολο να απολαύσετε τους καρπούς της εργασίας σας.

Αναζητήστε μια ισορροπία ανάμεσα στην απόκτηση αρκετών χρημάτων για ένα καλό βιοτικό επίπεδο και της εργασίας που σας παρέχει ικανοποίηση.

  1. Δεν λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας ποιοι είστε  

Η προσωπικότητα, τα  ενδιαφέροντα, οι αξίες και οι ικανότητές  κάθε ατόμου το κάνουν  να ταιριάζει καλύτερα σε μερικά επαγγέλματα από ότι σε κάποια άλλα. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εγγενή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να τα αλλάξει. Σίγουρα κάποια βελτιώνονται αλλά ο πυρήνας παραμένει.

Αν δεν τα λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε μια καριέρα, υπάρχει μια εξαιρετική ευκαιρία να επιλέξετε ένα επάγγελμα ακατάλληλο για εσάς.

  1. Το μέλλον σας φαίνεται πολύ μακρινό

Σίγουρα η επιλογή μιας επαγγελματικής καριέρας είναι προσωπική υπόθεση.  Θα πρέπει να ταιριάζει σε εσάς, να μπορείτε να δείτε τους εαυτούς σας να εξελίσσονται, να είναι ικανοποιημένοι και να επιτυγχάνουν μέσα από αυτή.

Ωστόσο, για να αποφύγετε την  επένδυση σε ένα επάγγελμα που φθίνει,  καλό είναι να μην αγνοείτε τις εξελίξεις. Επιλέγοντας ένα επάγγελμα συμβουλευτείτε τη λίστα με τα «καλύτερα επαγγέλματα»  του σήμερα  αλλά δείτε και ποια από αυτά προβλέπεται να έχουν μια καλή προοπτική στο μέλλον.

Μαγικές ικανότητες δεν υπάρχουν και η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές το μέλλον είναι απρόβλεπτο, όμως εσείς θα έχετε περιορίσει, στο πλαίσιο του εφικτού, τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η επιλογή επαγγέλματος είναι μια επένδυση προσωπικού χρόνου, κόπου αλλά και χρήματος.  Η σωστή επιλογή πάει τους ανθρώπους μπροστά ενώ η λάθος τους  κρατά πίσω και μπορεί να στιγματίσει την υπόλοιπη ζωή τους.

Για αυτό σας διαβεβαιώνουμε ότι αξίζει να ασχοληθείτε με ωριμότητα πριν πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις. Και εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε την υποστήριξη κάποιου ειδικού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μαςΕξειδικευμένοι σύμβουλοι επαγγελματικής σταδιοδρομίας θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν.

Καλέστε στο 210 9029780 και ενημερωθείτε για δωρεάν παροχές συμβουλευτικής και για συμβουλευτικές συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού.

Στείλτε email στο  info@nea-gnosi.gr για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr