Ιατρικός Τουρισμός

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Η Συναισθηματική Νοημοσύνη αναφέρεται σε ένα σύνολο δεξιοτήτων που έχουν αποδειχθεί απαραίτητες για την επίτευξη των προσωπικών ή επαγγελματικών στόχων κάθε ατόμου. Είναι όλες εκείνες οι δεξιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση συχνών δυσκολιών που αντιμετωπίζει το άτομο στην καθημερινότητά του. Διαχείριση θυμού & αυτοσυγκράτηση, ετοιμολογία, προσαρμοστικότητα & ευελιξία, αναγνώριση και εκτίμηση της προσωπικότητας του, αυτοπεποίθηση είναι μόνο μερικά «προβλήματα» που επιλύονται μέσα από την καλλιέργεια της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

Κάθε άτομο έμφυτα έχει κάποιες από αυτές, ωστόσο μέσα από την μάθηση και την πρακτική άσκηση μπορεί να καλλιεργήσει το σύνολο τους ώστε να επιτύχει τους στόχους του.

Οι τέσσερεις κύριες κατηγορίες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης:

Αυτοεπίγνωση (αυτοαξιολόγηση και αυτοπεποίθηση).

Αυτοδιαχείριση (συναισθηματικό αυτοέλεγχο, προσαρμοστικότητα, προσανατολισμό στους στόχους και θετικότητα).

Κοινωνική επίγνωση (εμπάθεια, επίγνωση του συνόλου και προσανατολισμό στην εξυπηρέτηση των συνανθρώπων).

Διαχείριση σχέσεων (ηγεσία, παρακίνηση, δυνατότητα ανάπτυξης των τρίτων, διαχείριση των συγκρούσεων, σύσφιξη των σχέσεων και ομαδικότητα & συνεργασία).

Η Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι μια αλυσίδα από επίκτητες ικανότητες οι οποίες μέσα από την γνώση και την πρακτική άσκηση μπορούν να καλλιεργηθούν σε κάθε άτομο.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ: Η επιτυχία σου εξαρτάται από τους δικούς σου στόχους!

 

Οι Επιχειρήσεις μπορούν ΔΩΡΕΑΝ να καταρτίσουν το Προσωπικό τους μέσω της χρήσης του λογαριασμού ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ, με τη διεκπεραίωση της υποβολής του προγράμματος εξ ολοκλήρου από τη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr