Ιατρικός Τουρισμός

Εφαρμοσμένα Θέματα Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων

Εφαρμοσμένα Θέματα Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων

Σύντομη περιγραφή – Στόχος:

Σύμφωνα με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση (4308/2014) προβλέπεται η εφαρμογή από το 2015 των νέων Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το περιεχόμενο του θεσμικού πλαισίου είναι ότι στην ουσία καταπολεμά αποτελεσματικά τη λογιστική πολυνομία, αφού κωδικοποιεί τους διάσπαρτους λογιστικούς κανόνες.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματεύεται σε εφαρμοσμένη βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα (Ε.Λ.Π.), που σε μεγάλο μέρος ρυθμίζει ο Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) Αναλύονται οι λογιστικοί κανόνες που υποχρεούνται να τηρούν από εδώ και στο εξής οι οντότητες (επιχειρήσεις) για την σύνταξη των οικονομικών τους καταστάσεων. Επιπρόσθετα αναλύονται βασικές έννοιες, οι σημαντικότερες αλλαγές στον λογιστικό χειρισμό ορισμένων οικονομικών μεταβολών των επιχειρήσεων.

 

Που απευθύνεται

Το αντικείμενο του σεμιναρίου έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες επιμόρφωσης στελεχών των οικονομικών υπηρεσιών επιχειρήσεων και οργανισμών, φοροτεχνικών-λογιστών, ελεγκτών καθώς και τελειόφοιτους και πτυχιούχους ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εισαγωγικές έννοιες

– Πεδίο εφαρμογής. Υποκείμενες οντότητες στο σύνολο αυτού του νόμου.

– Καθορισμός μεγέθους επιχειρήσεων.

 

Λογιστικό Σύστημα- Λογιστικά αρχεία

Λογιστικό σύστημα και βασικά λογιστικά αρχεία.

Άλλα λογιστικά αρχεία. Περιγραφή συμπληρωματικών αρχείων (μητρώο παγίων, και αρχεία απογραφών λοιπών περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά σε αρχείο απογραφής αποθεμάτων)

Διασφάλιση αξιοπιστίας λογιστικού συστήματος.

Διακίνηση αποθεμάτων και τα παραστατικά διακίνησης.

 

Οι Επιχειρήσεις μπορούν ΔΩΡΕΑΝ να καταρτίσουν το Προσωπικό τους μέσω της χρήσης του λογαριασμού ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ, με τη διεκπεραίωση της υποβολής του προγράμματος εξ ολοκλήρου από τη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr