Ιατρικός Τουρισμός

Βασικά Θέματα Οργάνωσης Παρακολούθησης και Διαχείρισης των Κινδύνων

Βασικά Θέματα Οργάνωσης Παρακολούθησης και Διαχείρισης των Κινδύνων

Σύντομη περιγραφή – Στόχος:

Στις σύγχρονες και αναπτυσσόμενες Εταιρίες και Ομίλους, η σημασία του εντοπισμού των   κινδύνων (πιστωτικός, επιτοκιακός, ρευστότητας, λειτουργικός) ενεργοποιεί την ανάγκη της Διάγνωσης, Αξιολόγησης και τελικά της Διαχείρισης . Η Διαχείριση των Κινδύνων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα ενός επαρκές και αποτελεσματικού Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου.

Μάλιστα η πρόσφατη   διεθνή κρίση, στα πλαίσια της θωράκισης του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου των εταιριών κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για ορθή και έγκαιρη αποτίμηση των κινδύνων , αποτελεσματική διαχείριση μέσα από πλήρως καταγεγραμμένους κανόνες και πολιτικές καθώς και για σωστή χρήση υποδειγμάτων αξιολόγησης σε όλα τα ήδη των κινδύνων ενός Ομίλου. Το σεμινάριο θα μπορούσε να προετοιμάσει το «έδαφος» σε μια εταιρία ή Όμιλο για την σύγχρονη οργάνωση και σταδιακή λειτουργία ανεξάρτητης Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων, με τακτές και σαφείς αναφορές προς την ανώτερη Διοίκηση.

Στόχος είναι η απόκτηση γνώσεων από τους συμμετέχοντες αναφορικά με τα είδη κινδύνων που αντιμετωπίζει η επιχείρηση / Όμιλος, τόσο κατά τη διάρκεια λήψης αποφάσεων, όσο και κατά την διάρκεια σχεδιασμού επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και προϋπολογισμού, τόσο των ενεργητικών, όσο και των παθητικών στοιχείων. Κατανόηση από τους συμμετέχοντες των βασικών μεθόδων για την μέτρηση-ποσοτικοποίηση του/των κινδύνων (μοντέλα) . Την εμπέδωση/επεξεργασία των πληροφοριών που είναι απαραίτητες, ώστε να καταστεί δυνατή η ποσοτικοποίηση των αναλαμβανομένων κινδύνων. Τέλος την ενσωμάτωση της διαχείρισης κινδύνων στην διαδικασία τιμολόγησης και λήψη αποφάσεων της επιχείρησης.

Το σεμινάριο θα είναι προσαρμοσμένο στα αντικείμενα της εταιρίας ή του Ομίλου και απευθύνεται σε στελέχη της Οικονομικής Διεύθυνσης, στους λειτουργούς που ασχολούνται με το marketing, την προώθηση των πωλήσεων και την διαχείριση των Αποθεμάτων και Προμηθειών της εταιρίας.

 

Θεματολογία

  • Επαρκές και αποτελεσματικό Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου και ο ρόλος της Διαχείρισης των Κινδύνων
  • Αναλυτική παρουσίαση της έννοιας του κινδύνου (επιτοκιακός-πιστωτικός –λειτουργικός-διαχείρισης αποθεμάτων) καθώς και των κύριων κατηγοριών αυτού που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια και κατά την διαδικασία λήψης αποφάσεων. Παραδείγματα/εφαρμογές.
  • Ανάλυση/ ανάπτυξη μεθοδολογίας επεξεργασίας δεδομένων από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές με σκοπό την ποσοτικοποίηση και ενσωμάτωση του κινδύνου στις αποφάσεις κατά τα στάδια της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Μεθοδολογία stress testing. Συστήματα υποστήριξης, μέτρησης και διαχείρισης κινδύνων. Είδη αναφορών προς την ανώτερη και ανώτατη διοίκηση.
  • Ανάλυση της οργανωτικής δομής και των γραμμών αναφοράς της επιχείρησης με την συμμετοχή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων
  • Τρόποι να συμπεριληφθεί η ανάλυση κινδύνων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τιμολόγησης.

 

Οι Επιχειρήσεις μπορούν ΔΩΡΕΑΝ να καταρτίσουν το Προσωπικό τους μέσω της χρήσης του λογαριασμού ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ, με τη διεκπεραίωση της υποβολής του προγράμματος εξ ολοκλήρου από τη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 16 ώρες

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr