Ιατρικός Τουρισμός

Εφαρμοσμένα Θέματα Εσωτερικού Ελέγχου

Εφαρμοσμένα Θέματα Εσωτερικού Ελέγχου

Σύντομη περιγραφή:

Η παγκοσμιοποίηση των συναλλαγών και των υπηρεσιών, η συνεχής ανάπτυξη νέων χρηματοπιστωτικών προϊόντων, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά. Στο περιβάλλον αυτό έχουν ανακύψει νέες μορφές κινδύνων τους οποίους οι διοικήσεις των επιχειρήσεων καλούνται να σταθμίσουν, διασφαλίσουν και περιορίσουν.

Ο εσωτερικός έλεγχος με ρόλο ιδιαίτερα αναβαθμισμένο και λειτουργώντας με βάση τις εμπειρίες , αλλά και τα διεθνή ελεγχόμενα ελεγκτικά πρότυπα και πρακτικές συνδράμει το έργο της Διοίκησης στη σωστή αξιολόγηση του κάθε είδους κινδύνου, ελέγχοντας την επάρκεια και αποτελεσματικότητα των ακολουθούμενων ροών εργασίας (διαδικασίες) και των συστημάτων της επιχείρησης.

Τέλος το περιβάλλον λειτουργίας των σύγχρονων επιχειρήσεων εμπεριέχει και τον κίνδυνο της απάτης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα καθοριστικός όταν προκύπτει. Αρωγός στην προσπάθεια των Διοικήσεων να τον αντιμετωπίσουν είναι τα Συστήματα Εσωτερικού Ελέγχου για την πρόληψη της απάτης, καθώς και οι λειτουργοί του Εσωτερικού Ελέγχου.

Στόχος

Να παρουσιαστούν αναλυτικά:

Οι αρμοδιότητες του εσωτερικού ελέγχου σε επίπεδο επιχείρησης και Ομίλου.

Οι μέθοδοι ελέγχου των δραστηριοτήτων και Τομέων της επιχείρησης και του Ομίλου σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες-ροές εργασιών (κεντρικές υπηρεσίες, δίκτυο) πλην του ελέγχου των συστημάτων πληροφορικής.

Οι τρόποι παρουσίασης και καταγραφής των ευρημάτων στις εκθέσεις ελέγχου για αποτελεσματικές αναφορές προς την ανώτερη διοίκηση της επιχείρησης και του Ομίλου.

Τεχνικές προσέγγισης ελέγχου ειδικών θεμάτων (εσωτερική και εξωτερική απάτη).

 

Συνοπτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου

Εισαγωγή στην Ελεγκτική και στις βασικές έννοιες.

Δόμηση και Αρμοδιότητες του Εσωτερικού ελέγχου

Εφαρμοσμένη ελεγκτική με βάση τον Ισολογισμό και τις Οικονομικές αναφορές

Εφαρμοσμένη ελεγκτική μέσω των ροών εργασίας.

Εφαρμοσμένη ελεγκτική μέσω της αξιολόγησης των κινδύνων

Σύγχρονα εφαρμοσμένα συστήματα ελέγχου Προμηθειών σε επίπεδο Ομίλου

Εκθέσεις ελέγχου, Αναφορές στην Διοίκηση, Διορθωτικά Μέτρα

 

Οι Επιχειρήσεις μπορούν ΔΩΡΕΑΝ να καταρτίσουν το Προσωπικό τους μέσω της χρήσης του λογαριασμού ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ, με τη διεκπεραίωση της υποβολής του προγράμματος εξ ολοκλήρου από τη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ.

Διάρκεια σεμιναρίου 16 ώρες

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr