Ιατρικός Τουρισμός

Σεμινάριο Θεωρία και Κριτική Κινηματογράφου

Σεμινάριο Θεωρία και Κριτική Κινηματογράφου

Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο σεμιναρίων για τους λάτρεις του σινεμά με τίτλο «Θεωρία και Κριτική Κινηματογράφου» .

Εισηγητής: Νίνος Ιωάννης

Έναρξη πρώτου κύκλου: 4 & 5 Μαρτίου 2017

Εγγραφές  έως 28 Φεβρουαρίου 2017. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Το σεμινάριο πραγματεύεται  βασικές  πτυχές  της Κινηματογραφικής Θεωρίας για όσους ενδιαφέρονται να έχουν μια πιο βαθιά και ουσιαστική σχέση με την έβδομη τέχνη. Το επίπεδο των μαθημάτων απευθύνεται, τόσο σε αρχάριους, όσο και σε προχωρημένους μαθητές, οι οποίοι θέλουν να εμβαθύνουν στο αντικείμενο του κινηματογράφου.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο ημέρες και κατ’ αντίστοιχο τρόπο η εκπαιδευτική του δομή χωρίζεται σε δυο βασικά μέρη :

Α) Στο πρώτο μέρος θα γίνει σύντομη εισαγωγή στην Ιστορία του Κινηματογράφου. Θα παρουσιαστούν  τα κύρια (βασικά) πλάνα μέσα από διαφορετικές ταινίες της ιστορίας του κινηματογράφου, η  θεωρία ανάλυσης του πλάνου και η παρουσίαση βασικών εννοιών και αρχών της σημειολογίας.

Β) Στο δεύτερο μέρος θα περάσουμε από την ανάλυση του πλάνου στην ανάλυση της σεκάνς. Θα προβάλουμε κάποιες από τις σημαντικότερες σεκάνς της Ιστορίας του Κινηματογράφου και θα παρουσιάσουμε τη μέθοδο και τους τρόπους ανάλυσης τους.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα προβάλλονται αποσπάσματα ταινιών, ενώ παράλληλα θα υπάρχει επεξήγηση και ανάλυση αυτών, ώστε οι μαθητές να μπορούν και πρακτικά να κατανοούν τις βασικές πλευρές της κινηματογραφικής ανάλυσης.

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης  μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Το ονοματεπώνυμό σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας (απαραίτητο)

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση, καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μου η Νέα Γνώση και οι συνεργάτες της είτε με τηλεφωνική κλήση, είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Γνωρίζω ότι διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω την παρούσα συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr