Ιατρικός Τουρισμός

10 λόγοι για να μάθω κινέζικα

10 λόγοι για να μάθω κινέζικα

Γιατί να μάθω Κινέζικα?

 

Το να διδάσκεσαι οτιδήποτε, έχει πολλά προτερήματα και οι γλώσσες δεν διαφέρουν καθόλου σε αυτό!

Υπάρχουν προσωπικά και επαγγελματικά πλεονεκτήματα στο να μαθαίνεις ξένες γλώσσες.

Αυτή τη στιγμή, στον κόσμο, η Κινεζική γλώσσα τείνει να γίνει η επικρατέστερη γλώσσα και πολιτισμική δύναμη για τον 21ο Αιώνα.

Συνεπώς το να μάθεις Κινέζικα θα μπορούσε να είναι απαραίτητο για να αλλάξεις τη ζωή σου!

Αλλά τί ακριβώς, μπορείς να αποκομίσεις από το γεγονός του να μπορείς να επικοινωνήσεις σε αυτή την γλώσσα;

 

Ας ξεκινήσουμε με τους πιο πολυαναφερόμενους λόγους για να μάθεις Κινέζικα:

10 Λόγους για να μάθεις Μανδαρινικά (Κινέζικη Γλώσσα) 

  • Το να έχεις δεξιότητες Κινεζικής Γλώσσας δίνει τεράστια δυναμική στο Βιογραφικό σου!
  • Ακόμη μπορεί να σου δώσει ώθηση όταν ανταγωνίζεσαι για επαγγελματικές ευκαιρίες!
  • Πολυεθνικές Επιχειρήσεις προτιμούν να προσλαμβάνουν προσωπικό που μιλάει πάνω από μία γλώσσα.

 

Φαντάσου πόσο καλό θα είναι το Βιογραφικό σου με την ένδειξη Γνώση Γλώσσας «Μανδαρινικά – Κινέζικα». Σίγουρα θα ξεχωρίζει από τα κοινά βιογραφικά.  Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη επενδυτική συνέταιρος σε χώρες όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση,  η Ιαπωνία και  οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.  Το να έχεις γνώση της Κινεζικής γλώσσας θα σου δώσει ιδιαίτερη αξία σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς οι δεσμοί μεταξύ Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου γίνονται όλο και δυνατότεροι. Εκδοτικοί Οίκοι όπως οι «Financial Times»  και «Forbes» έχουν συμπεριλάβει μαθήματα Κινεζικής γλώσσας για τους υπαλλήλους τους.

Η γνώση της Κινεζικής γλώσσας και κουλτούρας είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα στις σπουδές των τεχνών, της ιστορίας, του επιχειρηματικού κλάδου, της διπλωματίας, της μηχανολογίας, των ανθρωπιστικών επιστημών, στην νομική, στην φιλοσοφία, στις πολιτικές επιστήμες, στην τεχνολογία (συμπεριλαμβανομένης της πληροφορικής), του τουρισμού αλλά και των θρησκευτικών σπουδών.  

 

Τα κινέζικα είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο με πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους να μιλούν Κινέζικα, εκ των οποίων σχεδόν ένα δισεκατομμύριο μιλάνε τη Μανδαρινική διάλεκτο, επομένως σχεδόν ένας στους πέντε ανθρώπους στον κόσμο είναι Κινέζοι.

 

Υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που μιλάνε Κινέζικα παρά Αγγλικά. Είναι η νούμερο ένα ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Οι Μανδαρίνιοι μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ευρώπη.

 

Ένα άρθρο του Newsweek του Μαΐου του 2006 δήλωσε ότι «Στα σπίτια των ΗΠΑ, η Κινεζική Γλώσσα έχει αυξηθεί σε σχέση με  την εκμάθηση των Γαλλικών, των Γερμανικών και των Ιταλικών και γίνονται η τρίτη πιο συχνά ομιλούμενη γλώσσα μετά τα Αγγλικά και τα Ισπανικά».

Χώρες που μιλάνε την Μανδαρινική διάλεκτο

Εκτός από την Κίνα, η Μανδαρινική διάλεκτος μιλιέται σε χώρες όπως η Μαλαισία, η Ταϊβάν, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, το Μπρουνέι, οι Φιλιππίνες και η Μογγολία. Αν λοιπόν δουλέψεις σε αυτές τις χώρες τότε θα ήταν επωφελές το να συνεννοείσαι στη γλώσσα τους.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας διαθέτει σήμερα τη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο. Η Κίνα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις και θα συνεχίσει να το κάνει με κινέζους επιχειρηματίες  και οργανισμούς  να διευρύνουν τις επιχειρήσεις  τους και να δικτυώνονται σε όλο τον κόσμο.

Ο Mark Zuckerberg, χάρη στις «κινέζικες  γνώσεις» του, διδάσκει ακροατήρια σε όλο τον κόσμο, ειδικά τα σημαντικά στελέχη επιχειρήσεων στην Κίνα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι διευθυντές που μιλούν Κινέζικα ως δεύτερη γλώσσα.

Η γνώση των Κινεζικών θα επιτρέψει στους σπουδαστές να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά στο επιχειρηματικό περιβάλλον του μέλλοντος.

 Η γνώση των Κινεζικών μπορεί να είναι το πιο σημαντικό τους πλεονέκτημα όταν διεκδικούν μια δουλειά. Η ζήτηση για επιχειρηματίες που γνωρίζουν τα Κινέζικα είναι στα ύψη. Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Αμερικής. Πολλές είναι οι Αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, μεταξύ των οποίων η Motorola, η Coca Cola και η Ford.

Η επάρκεια στην Μανδαρινική διάλεκτο ανοίγει την πόρτα σε θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, σε επίπεδο Διεθνών Σχέσεων, στον Οικονομικό κλάδο, τον Τουρισμό, τη Μετάφραση, τη Διδασκαλία και πολλά άλλα.

Η κινέζικη γλώσσα βασίζεται στα ιδεογράμματα. Δεν έχει ρήματα, πληθυντικό, σύνθετο συντακτικό ή γραμματική!

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για ρήματα! Δεν υπάρχουν ρήματα, δεν υπάρχει πληθυντικός, δεν υπάρχουν χρονικές αντικαταστάσεις, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ υποκειμένου και ρήματος και δεν υπάρχουν κλίσεις ρημάτων.
Τα Κινέζικα είναι νοητικά διεγερτικά, ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά. Οι Κινεζικές λέξεις είναι καλλιτεχνικά διαμορφωμένες. Ο Κινεζικός πολιτισμός είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο.

Εάν γνωρίζεις 1000 συνήθεις χαρακτήρες, θα αναγνωρίσεις το 90% των χαρακτήρων σε Κινεζικές Εφημερίδες

Η Κινεζική Ιστορία και ο Πολιτισμός είναι από τους πλουσιότερους και σίγουρα τους αρχαιότερους στον κόσμο.

Η Κίνα είναι γνωστή για την παραγωγή όμορφων μυθιστορημάτων, διηγήσεων, ποίησης και πιο πρόσφατα άριστης ποιότητας ταινιών. Η ανάγνωση βιογραφιών που αφορούν σπουδαίους Κινέζους και η παρακολούθηση ταινιών μικρού μήκους, σχετικά με την ιστορία της Κίνας βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση της γλώσσας.

Η εκμάθηση Κινεζικών ανοίγει ένα μοναδικό παράθυρο γνώσεων σε έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου: θα μάθεις την κινεζική ιστορία, τις πολιτιστικές αξίες, τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις αισθητικές παραδόσεις.
Η Κινεζική γλώσσα είναι συναρπαστική λόγω του όμορφου χειρόγραφου, της μελωδικής ομιλούμενης γλώσσας και της ποιητικής φρασεολογίας.

Με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους να μιλούν κινέζικα, οι προοπτικές να κάνεις νέους φίλους  και να  γνωρίσεις νέους πολιτισμούς,  είναι αναρίθμητες.

Η Κίνα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο με περίπου 1,28 δισεκατομμύρια ανθρώπους, έτσι ώστε η εκμάθηση της γλώσσας να σου δίνει πρόσβαση στην επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους και να συνδεθείς σε ένα βαθύτερο επίπεδο μαζί τους. Κάνε ένα φίλο δια αλληλογραφίας στην Κίνα για να βελτιώσεις τη γραφή και να κατανοήσεις την οικογενειακή ζωή στην Κίνα.

Κάθε κινέζικη λέξη είναι ένα ιδεόγραμμα. Μια καλλιτεχνική αποτύπωση ιδεών και εννοιών με περίτεχνη απόδοση.

Τα Κινεζικά σύμβολα και χαρακτήρες απαιτούν ένα σταθερό χέρι. Οι γραπτές λέξεις είναι στην πραγματικότητα εικονογραφικοί χαρακτήρες (ιδεογράμματα) και όχι γράμματα. Αυτά τα σύμβολα και οι χαρακτήρες δημιουργούνται χρησιμοποιώντας «μολυβιές» σαν ζωγραφική.

Γνωρίζουμε ότι πρέπει να κρατήσουμε τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση και μελέτες έχουν δείξει ότι οι ομιλητές της Μανδαρινής χρησιμοποιούν και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου τους!

Υπάρχει απόδειξη ότι η εκμάθηση Κινεζικών μπορεί να έχει γνωστικά οφέλη πέρα ​​από την ίδια τη γλώσσα, αλλά και να βελτιώσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και τις δεξιότητες μάθησης συνολικά.

Εάν μπορείς να μιλήσεις τη Μανδαρινική διάλεκτο «ο κόσμος είναι δικός σου«.

Ταξιδεύοντας σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, γνωρίζοντας ότι μπορείς να μιλήσεις με τους ντόπιους στα Κινέζικα, ίσως να προσκληθείς στα σπίτια τους για σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά και να βιώσεις την  πραγματική Κινεζική ζωή.

Το να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο σε γεμίζει με μοναδικές εμπειρίες, ειδικά όταν κάνεις φιλίες με τους ντόπιους.

Η Κινεζική κουζίνα είναι μια απερίγραπτη γευστική εμπειρία!

 Η εξαιρετικά γευστική αγορά της Κίνας προσφέρει μερικά μοναδικά πιάτα που δεν θα τα βρεις πουθενά αλλού και γνωρίζοντας τη γλώσσα θα μπορείς να αναγνωρίζεις τύπους φαγητού που δεν βρίσκονται στα τοπικά μας Κινέζικα Take Away.

Εκτός από τους 10 λόγους για να μάθεις Μανδαρινικά….

Στη Νέα Γνώση έχουμε ακόμη ένα  εξίσου σημαντικό!!!

 

Ο πιο σπουδαίος δάσκαλο της Μανδαρινικής , Huang Hao με σπουδές στην Αγγλική γλώσσα και Λογοτεχνία και διδακτορικό στην επιστήμη της Δυτικής Γλωσσολογίας , παρέχει  μια εξαιρετική εκπαιδευτική εμπειρία στους σπουδαστές μας.

 

  • Εξειδικευμένη μεθοδολογία για ενήλικες
  • Προσαρμοσμένη στην ελληνική κουλτούρα
  • Προσανατολισμένη στην γρήγορη και αποτελεσματική χρήση του προφορικού λόγου
  • Πρόγραμμα εκμάθησης προσαρμοσμένο για να πετύχουν οι σπουδαστές μας στις επίσημες εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας HSK, διεθνούς αναγνώρισης

 

Εάν επιθυμείς να συμμετάσχεις σε μία από τις τάξεις εκμάθησης της Κινεζικής γλώσσας επικοινώνησε μαζί μας στο nea-gnosi@nea-gnosi.gr  ή τηλεφώνησε στο 210 9029780.

Πάρε την καλύτερη απόφαση για το 2019!

Ονοματεπώνυμο *

Email *

Μήνυμα *

Όλα τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση, καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μου η Νέα Γνώση και οι συνεργάτες της είτε με τηλεφωνική κλήση, είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Γνωρίζω ότι διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω την παρούσα συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr