Ιατρικός Τουρισμός

Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΣΤΟ 6ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΣΤΟ 6ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΚΑΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου συνεδρίου της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων: Καλές Εκπαιδευτικές Πρακτικές: κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Η Νέα Γνώση συμμετείχε στο Συνέδριο με τους εισηγητές της, την Διευθύντρια του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ κα Τζένη Παυλάκου και τον Επιστημονικό Συνεργάτη κο Κωνσταντίνο Καλαχάνη, οι οποίοι παρουσίασαν την επιστημονική τους εργασία  με θέμα «Η εκπαίδευση ενηλίκων με τη χρήση πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης  (e -learning) – ο ρόλος του εκπαιδευτή»,  όπου αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στη χρήση της πλατφόρμας  ηλεκτρονικής μάθησης στον τομέα της εκπαίδευση ενηλίκων.  Το πλήρες κείμενο της εργασίας θα δημοσιευθεί στα Πρακτικά του Συνεδρίου.

Περίληψη της εισήγησης:

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση χαρακτηρίζεται από την χρήση τεχνολογικών μέσων που υποκαθιστoύν την φυσική παρουσία είτε του εκπαιδευτή είτε του εκπαιδευόμενου και έχει ευρεία χρήση και στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων. Βασικό χαρακτηριστικό των προγραμμάτων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι η χρήση συστήματος ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (Moodle), το οποίο προάγει την  κριτική  σκέψη και την δημιουργικότητα του εκπαιδευόμενου μέσα από την σύνδεση της  μάθησης με την πράξη,  τον αναστοχασμό, την μελέτη περιπτώσεων και την εξερεύνηση.  Ο εκπαιδευτής από πλευράς του προβαίνει στον σχεδιασμό  ηλεκτρονικών μαθημάτων, έχοντας δυνατότητες αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού, όπως βίντεο, παρουσιάσεις, εικόνες κ.α. Επιπλέον η χρήση μίας ηλεκτρονικής  πλατφόρμας (Moodle) προάγει την εξατομικευμένη πορεία του εκπαιδευομένου προς την μάθηση, αλλά και την δυνατότητα αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων, αρχές που είναι  συμβατές με τον κριτικό τρόπο σκέψης που διέπει τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων. 

Ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://www.adulteduc.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr