Ιατρικός Τουρισμός

Πως Μπορώ να Επενδύσω στον Ιατρικό Τουρισμό;

Πως Μπορώ να Επενδύσω στον Ιατρικό Τουρισμό;

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών Ιατρικού Τουρισμού

(Medical Tourism Facilitators Training Program)

Ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί παγκοσμίως μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές και αποσκοπεί στον συνδυασμό της υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών και της απόλαυσης της τουριστικής εμπειρίας. Πολλές χώρες έχουν επενδύσει, μέσω του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, σημαντικούς πόρους για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα να αποκομίζουν σημαντικά έσοδα. Στον Ιατρικό Τουρισμό περιλαμβάνονται δυο κατηγορίες υπηρεσιών:

α. Ο Ιατρικός Τουρισμός Επιλογής, όπου ο ασθενής έχοντας σαν κίνητρο το προσιτό κόστος, την ποιότητα της υπηρεσίας, αλλά και τον ελκυστικό προορισμό, ταξιδεύει σε μία άλλη χώρα.

β. Διαχείριση Ιατρικών Αναγκών, όπου πρόκειται για την αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού.

Μερικές από τις πλέον συνηθισμένες υπηρεσίες που προσφέρονται στην διεθνή αγορά του Ιατρικού Τουρισμού Επιλογής, είναι οι εξής: Αισθητική Χειρουργική, Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, Οδοντιατρικές και Οφθαλμιατρικές επεμβάσεις, Αποκατάσταση – Αποθεραπεία.

Εκτός αυτών όμως ευρεία είναι και η ζήτηση για υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας-Ευεξίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εμπειρία ενός  spa, υδροθεραπείας, massage κ.α. Ανάλογα λοιπόν  με την κατάσταση της υγείας του ενδιαφερομένου και την υπηρεσία η οποία ζητείται, διαμορφώνεται ένα ελκυστικό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, με σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, λόγω αφενός της πολύ υψηλής ποιότητας και εκπαίδευσης του ιατρικού προσωπικού και αφετέρου του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και των τουριστικών υποδομών.

Η ελληνική αγορά προσφέρει πολύ μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού, αλλά και για την δραστηριοποίηση των Διαμεσολαβητών. Είναι προφανές πως  ο Διαμεσολαβητής Ιατρικού Τουρισμού αποτελεί βασικό παράγοντα που συμβάλλει στον σχεδιασμό του ταξιδιού, αλλά και στην διαχείριση του ιατρικού περιστατικού στην χώρα προορισμό.

 

Η Νέα Γνώση, βραβευμένη με το Silver Tourism Award για την σύνδεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της με την αγορά εργασίας, διαθέτει μακρόχρονη πείρα στην εκπαίδευση στον Τουρισμό, ενώ αποτελεί τον μόνο εκπαιδευτικό φορέα μέλος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ELITOUR) και προσφέρει το μοναδικό στην Ελλάδα διεθνώς αναγνωρισμένο  Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών Ιατρικού Τουρισμού.

Επισκεφθείτε το site της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ για περισσότερες πληροφορίες:

http://nea-gnosi.gr/iatrikos-tourismos/

 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων NOCN, καθώς και από την GLOBALCERT

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr