Ιατρικός Τουρισμός

Τεχνικοί Ασφαλείας

Τεχνικοί Ασφαλείας

Τεχνικοί Ασφαλείας
Το Σεμινάριο Τεχνικού Ασφαλείας αφορά όλους τους εργοδότες, καθώς όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, κάθε εργοδότης που απασχολεί εργαζομένους θα πρέπει να διαθέτει υπεύθυνο για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας.

Ο Τεχνικός Ασφάλειας είναι σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων και τα κύρια καθήκοντά του είναι:

α) να επιθεωρεί τακτικά τις θέσεις εργασίας από πλευράς υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, να αναφέρει στον εργοδότη οποιαδήποτε παράλειψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, να προτείνει μέτρα αντιμετώπισής της και να επιβλέπει την εφαρμογή τους.

β) να μεριμνά ώστε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και να τους καθοδηγεί για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου που συνεπάγεται η εργασία τους.

Επίσης ο εργοδότης έχει υποχρέωση να έχει μία γραπτή εκτίμηση των κινδύνων στην επιχείρησή του την οποία συντάσσει ο Τεχνικός Ασφάλειας.

 

Για τον καθορισμό των προσόντων του τεχνικού ασφάλειας και για τον υπολογισμό του χρόνου απασχόλησής του οι επιχειρήσεις κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες:

Α’ (υψηλής επικινδυνότητας), Β’ (μεσαίας επικινδυνότητας), Γ’ (χαμηλής επικινδυνότητας).

Ο χρόνος απασχόλησης του τεχνικού ασφάλειας εξαρτάται από τον αριθμό των εργαζομένων και την επικινδυνότητα της επιχείρησης.

 

Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ, πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας από τον ΕΟΠΠΕΠ, διοργανώνει σεμινάρια «Τεχνικών Ασφαλείας» στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα κατά όλη τη διάρκεια του έτους.

Ανακοινώθηκε στις 9/6/2017  η εφαρμοστική εγκύκλιος για το έτος 2017 που αφορά στην επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β’ και Γ’ Επικινδυνότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν άμεσα την αίτηση συμμετοχής τους σε πρόγραμμα. Έως την ημερομηνία υλοποίησης του προγράμματος παρέχεται προσωρινός αριθμός πρωτοκόλλου, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δηλώσετε οποιαδήποτε μεταβολή αφορά το προσωπικό της επιχείρησης.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr