Ιατρικός Τουρισμός

Θεωρία και Κριτική Κινηματογράφου

Θεωρία και Κριτική Κινηματογράφου

Θεωρία και Κριτική Κινηματογράφου

Εισηγητής: Νίνος Ιωάννης

Κόστος:  80 ευρώ

Διάρκεια: 10 ώρες

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 4 & 5 Μαρτίου 2017, εγγραφές έως 28/2/2017

Βιογραφικό Εισηγητή: Δείτε το εδώ

Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε., στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ως Πιστοποιημένος Φορέας Εκπαίδευσης και Εξειδικευμένης Κατάρτισης Επαγγελματιών, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο  Θεωρίας και Κριτικής Κινηματογράφου με σκοπό την κατάρτιση των βασικών πτυχών της Κινηματογραφικής Θεωρίας για όσους ενδιαφέρονται να έχουν μια πιο βαθιά και ουσιαστική σχέση με την έβδομη τέχνη. Το επίπεδο των μαθημάτων απευθύνεται, τόσο σε αρχάριους, όσο και σε προχωρημένους μαθητές, οι οποίοι θέλουν να εμβαθύνουν στο αντικείμενο του κινηματογράφου.

123

Το εν λόγω σεμινάριο ξεχωρίζει και καινοτομεί τόσο ως προς τη δομή και τη συγκρότηση του εκπαιδευτικού αντικειμένου, καθώς είναι σχεδιασμένο στο να μεταδώσει στους μαθητές τις βασικές πτυχές της κινηματογραφικής θεωρίας με γρήγορο και κατανοητό τρόπο, όσο και ως προς τον τρόπο υλοποίησής του, καθώς προσφέρεται με τη μορφή blended learning, συνδυάζει δηλαδή την δια ζώσης κι εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο ημέρες και κατ’αντίστοιχο τρόπο η εκπαιδευτική του δομή χωρίζεται σε δυο βασικά μέρη.

Στο πρώτο μέρος θα γίνει σύντομη εισαγωγή στην Ιστορία του Κινηματογράφου. Από την ανακάλυψη του κινητοσκοπίου από τον Ντίσκον, στις πρώτες ταινίες των αδελφών Λυμιέρ εώς τον σύγχρονο κινηματογράφο των ημερών μας. Στη συνέχεια θα γίνει εισαγωγή στη ανάλυση του πλάνου. Θα παρουσιάσουμε τα κύρια (βασικά) πλάνα μέσα από διαφορετικές ταινίες της ιστορίας του κινηματογράφου και θα περάσουμε στη θεωρία ανάλυσης του πλάνου και στην παρουσίαση βασικών εννοιών και αρχών της σημειολογίας. Το μάθημα θα περιλαμβάνει προβολή από αποσπάσματα ταινιών και επεξήγηση και ανάλυση επί των τελευταίων. Κατ’αυτόν τον τρόπο ο μαθητής θα μπορέσει απευθείας και στην πράξη να καταλάβει τον τρόπο ανάλυσης της ταινίας.

Στο δεύτερο μέρος θα περάσουμε από την ανάλυση του πλάνου στην ανάλυση της σεκάνς. Θα προβάλουμε κάποιες από τις σημαντικότερες σεκάνς της Ιστορίας του Κινηματογράφου και θα παρουσιάσουμε τη μέθοδο και τους τρόπους ανάλυσης τους. Ύστερα θα παρουσιάσουμε τους γενικούς μεθοδολογικούς άξονες της φιλμικής ανάλυσης και θα περάσουμε σε διαφορετικά είδη ανάλυσης. Προβάλλοντας διαφορετικές σκηνές από γνωστά κινηματογραφικά έργα θα παρουσιάσουμε τις βασικές πλευρές της κινηματογραφικής ανάλυσης.

1234

 

Γνώσεις και Δεξιότητες που αποκτώνται μέσω του προγράμματος. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι καταρτιζόμενοι θα:

  • Γνωρίζουν τις βασικές αρχές της Θεωρίας Κινηματογράφου
  • Γνωριζουν τις βασικές αρχές της Σημειολογίας
  • Είναι ικανοί να γράψουν ολοκληρωμένες κριτικές
  • Γνωρίζουν το γενικό πλαίσιο της Ιστορίας του Κινηματογράφου
  • Γνωρίζουν βασικές αρχές της Αισθητικής Κινηματογράφου
  • Κατανοούν συστηματικότερα τη δομή μια ταινίας

Το ονοματεπώνυμό σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας (απαραίτητο)

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση, καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μου η Νέα Γνώση και οι συνεργάτες της είτε με τηλεφωνική κλήση, είτε με άλλο ηλεκτρονικό μέσο. Γνωρίζω ότι διατηρώ το δικαίωμα να ανακαλέσω την παρούσα συγκατάθεση ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Γίνετε μέλος της Νέας Γνώσης και Κατεβάστε Δωρεάν το e-book English Tourism Terminology

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

close

eclass.nea-gnosi.gr